Παρασκευή, 20-ΟΚΤ-2017, 7:17 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 212»
Forum » Off Topic » Περί ανέμων και υδάτων » ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ (!)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
margaritaDate: Κυριακή, 28-ΔΕΚ-2014, 1:18 AM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12872
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
  • 3-4 καρότα τριμμένα στον τρίφτη, όχι εκεί που τρίβουν το τυρί ούτε εκεί που τρίβουν το κρεμύδι. Στο ενδιάμεσο
  • Μία κούπα ζεστό νερό
  • Μισή κούπα καλαμποκέλαιο
  • Μιάμιση κούπα ζάχαρη
  • Δύο με δυόμιση κούπες αλεύρι φαρίν άπ
  • Τρία αυγά
  • Τρείς βανίλιες
  • Μισί κούπα καρύδια σπασμένα (προαιρετικά αυτά)
  • Ενάμιση κουταλάκι γλυκού σόδα
  • Ένα κουταλάκι κανέλλα
  • ένα κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Ένα κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ένα κουταλάκι αλάτι
  • Όλα τα υγρά μαζί ανακατεύονται και προσθέτουμε όλα τα στερεά και ανακατεύουμε.
  • Πρέπει να είναι πιο νερουλό από ένα συνηθισμένο κέικ
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
  • Όταν κρυόσει του βάζεις ζάχαρι άχνη ή το παρακάτω γλάσσο
  • Γλάσσο:
  • Ένα κεσεδάκι τυρί φιλαδέλφια
  • Δύο με τρείς κουταλιές λεμόνι
  • Δύο κούπες ζάχαρι άχνη
  • μισή κούπα βούτυρο
  • Ανακατεύεις όλα αυτά και τα φήνεις μια ώρα στο ψυγείο και μετά καλύπτεις το κέικ με το γλάσο και ρίχνεις επάνω χρωματιστή τρούφα


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
margaritaDate: Κυριακή, 28-ΔΕΚ-2014, 11:44 PM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12872
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Χοιρινό στη γάστρα με ξερά φρούτα και μαύρη μπύρα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6μερίδες           15λεπτά                            80λεπτά

Υλικά
  • 1200γρχοιρινή σπάλα σε μπουκιές
  • 3κουταλιέςελαιόλαδο
  • 1κουταλιάβούτυρο γάλακτος
  • 2μεσαίακρεμμύδια σε φέτες
  • 2σκελίδεςσκόρδο λιωμένο
  • 3κουταλιέςαλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κουταλιάμουστάρδα ντιζόν
  • 1μεσαίομήλο τριμμένο
  • 1φλμηλίτη μπύρα από μήλο στα S/M
  • 330γρμαύρη μπύρα ένα κουτάκι
  • 10ξερά βερύκοκα ψιλοκομμένα
  • 10δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1/4κουταλιούκανέλα
  • 1/4κουταλιούκόλιανδρο σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2λίτροζωμό κοτόπουλου
  • Οδηγίες

  • Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τμηματικά το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. εγώ το έκανα σε τρία μέρη για να σοταριστεί καλά και όχι να βράσει. Βγάζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε μέσα στη γάστρα.
  • Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά, προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλεύρι, σβήνουμε με το μηλίτη και τη μπύρα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να έρθουν σε βρασμό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μεταφέρουμε τη σάλτσα στη γάστρα με το κρέας.
  • Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα φρούτα, το τριμμένο μήλο, το ζωμό κότας, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα και στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
  • Συμβουλή: χρησιμοποίησα μαντεμένια γάστρα που κάνει απίθανο ψήσιμο. Το έψησα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και αέρα στη τελευταία θέση από κάτω και έτσι μέλωσε η σάλτσα και πήρε ωραίο χρώμα. Προσαρμόστε τους χρόνους ανάλογα με την δύναμη του φούρνου σας.


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

Message edited by margarita - Κυριακή, 28-ΔΕΚ-2014, 11:46 PM
 
ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 1:06 AM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10353
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Attachments: 4495928.jpg(244Kb)


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.


Message edited by Αθηναίος - Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 1:08 AM
 
margaritaDate: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 1:36 AM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12872
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
καταπληκτικο !!!!
να βαλεις και την συνταγη


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
xrysanthiDate: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 11:09 AM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 2422
Awards: 1
Reputation: 6
Status: Offline
Τι είναι αυτό????

Η διαδρομη που ξεκινησες, μακρινη και μοναχική....
Λένε ομως οτι εκει που πας εχουν παει και αλλοι οποτε θα βρεις γνωστους.....
Καλό ταξίδι.
 
ΘνητοςDate: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 3:13 PM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10700
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
ψωμοειδες γενιστο με σοκολατα ή μερεντα , δεν θυμαμαι σιγουρα
το εχει στις συνταγες του αντενα νομιζω ειπε ο Γιωργος , αν δεν βαλει καποιος τη συνταγη.

εψαξα εδω
http://www.antenna.gr/news/sub/4308/life/syntages
αλλα δεν το βρηκα


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 10:44 PM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10353
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Το βιντεάκι με την παρασκευή του γλυκού είναι εδώ:
http://www.antenna.gr/news....kolata-

Καλή επιτυχία!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 11:40 PM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12872
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ευχαριστουμεεεε!!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
xrysanthiDate: Παρασκευή, 30-ΙΑΝ-2015, 0:55 AM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 2422
Awards: 1
Reputation: 6
Status: Offline
Τέλειο!!!!!!

Η διαδρομη που ξεκινησες, μακρινη και μοναχική....
Λένε ομως οτι εκει που πας εχουν παει και αλλοι οποτε θα βρεις γνωστους.....
Καλό ταξίδι.
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 31-ΙΑΝ-2015, 11:55 PM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10353
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline




Είναι σαν το προχθεσινό σαν ζύμη και προσθέτεις μέσα κανέλλα, κομματάκια σοκολάτας, σταφίδες και κράμπερυ, τα κάνεις μπαλίτσες σαν γιουβαρλάκια και τα πανάρεις πολύ καλά μέσα σε μείγμα από ζάχαρη καστανή, κανέλα και
καρυδόψιχα και τα τοποθετείς σε μιά φόρμα κέικ το ένα δίπλα στο άλλο σε
δύο στρώσεις.
Attachments: 4915127.jpg(229Kb) · 4657912.jpg(286Kb)


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 3:30 PM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12872
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ΧΟΥΜΟΥΣ

ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΑΣ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΕΒΥΘΙΑ 
ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ 
ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗς ΣΟΥΠΑς ΤΑΧΙΝΙ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΥΤΕΡΟ Η ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΙΑ ΣΚΛΗΘΡΑ ΣΚΟΡΔΟ 
ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΒΟΓΚΟΝΤΑς!!!!
ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 3:59 PM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10700
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
xaxaxaxa

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 4:11 PM | Message # 13
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12872
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
;)

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 8:27 PM | Message # 14
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10353
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Αυτή είναι μια μπασταρδεμένη συνταγή χούμους.
Η συνταγή είναι Λιβανέζικη και όχι Αιγυπτιακή.
Αύριο επανέρχομαι με την ορίτζιναλ συνταγή.

Υ/Γ.: Με δυό κουταλιές ρεβίθια τί θα ταΐσεις;;; Πουλάκια;;;


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.


Message edited by Αθηναίος - Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 8:28 PM
 
margaritaDate: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 9:39 PM | Message # 15
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12872
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ενοουσα δυο κουταλιες απο την κουταλα την μεγαλη της σουπας 
>:)


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
Forum » Off Topic » Περί ανέμων και υδάτων » ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ (!)
Page 1 of 212»
Search: