Δευτέρα, 11-ΔΕΚ-2017, 4:49 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Αζτέκοι - Τελετές και θεραπευτικά οράματα

Στα συμπόσια το πρώτο πράγμα που έτρωγαν οι Ινδιάνοι ήταν ένα μαύρο μανιτάρι,το οποίο ονόμαζαν νανακαλτ.Αυτά τα μανιτάρια τους έκαναν να μεθούν και να ρέπουν προς την ακολασία...
Έτρωγαν τα μανιτάρια με μέλι και όταν άρχιζαν να εξάπτονται...άρχιζαν να χορεύουν,ενώ μερικοί τραγουδούσαν και άλλοι θρηνούσαν...

Όταν περνούσε η επίδραση του μανιταριού οι ινδιάνοι συζητούσαν μεταξύ τους τα οράματα που είχαν δει.Αυτά τα μανιτάρια ήταν είδους psilocybe,που περιέχουν ψιλοκυβίνη και ψιλοκίνη.
Δυο άλλα φυτά που χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι ήταν το Ololiuqui και το Tlitliltzin .Το πρώτο αναγνωρίστηκε ως το φυτό Rivea Corymbosa ενώ το δεύτερο είναι η Ipomoea Violacea.

Οι σπόροι και των δυο περιέχουν λυσεργικό αμινοξύ (LSA παρομοιο με το LSD) και οι Αζτέκοι τα χρησιμοποιούσαν σε θεραπευτικές τελετές ώστε μέσα από τα οράματα και το ονειρικό ταξίδι που προκαλούσαν να μάθουν ποια ήταν τα αίτια μιας ασθένειας.
Δυο ακόμη ψυχεδελικά φυτά είναι το Tlapatl και το Mixitl και αποτελούν ποικιλίες της Δατούρα με ισχυρές παραισθησιογόνες ιδιότητες χάρη στη σκοπολαμίνη,την ατροπίνη και την υασκυαμίνη που περιέχουν.

Η χρήση τους είναι πανάρχαια και αποσκοπούσε στην μαντεία,τη θεραπεία (Ως αναισθητικό) αλλά και σαν δηλητήριο,καθώς οι Αζτέκοι θεωρούσαν ότι μπορούσε να προκαλέσει παράλυση και τρέλα.


Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!