Σάββατο, 25-ΝΟΕ-2017, 6:47 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Χάρι Χουντίνι

Ο Μάγος της Απόδρασης. Ο Νικητής του Θανάτου. Ο Μέγας Καλλιτέχνης της Ζωής. Μαιτρ της Διαφυγής. Ο Άνθρωπος που αψήφησε όλους τους Γνωστούς Φυσικούς Νόμους. Αυτά και άλλα πολλά θα πούμε για τον Μάγο Χουντίνι. Ακόμη ας ξανά δούμε γιατί ΕΣΥ δεν είσαι Μάγος? Ακόμη? Γιατί δεν έχεις ακόμη επιλέξει την Διαφυγή, την Απόδραση? Τι σε εμποδίζει? Για να δούμε!!!

Κάποτε πέρασε από αυτό το Συμπαντικό Κόσμο ένας κάποιος που τον έλεγαν Χουντίνι και ήταν Μάγος. Δεν ήταν καθόλου γνωστός στον κόσμο όταν ξεκίνησε και ο ίδιος ούτε που φανταζόταν ότι κάποτε το όνομα του θα γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας με τους ξεχωριστούς ανθρώπους. Του αρκούσε να κάνει τα παιδιά χαρούμενα, αλλά και τους μεγάλους που έχουν μέσα τους ακόμα διατηρήσει την παιδικότητα, την Αγνότητα και την Αγάπη τους στα Θαύματα.


Στην Αρχή όλα ήταν ωραία και εύκολα. Αργότερα όμως κάτι έλειπε. Ό μάγος που ακόμη δεν ήταν Μάγος είχε βαρεθεί κάθε βράδυ τα ίδια και τα ίδια.  Ο αρχικός του ενθουσιασμός είχε φύγει  και φυσικά αυτό φαινόταν και στο κοινό του. Συζητούσε με τον εαυτό του ακόμη και την περίπτωση να τα παρατήσει και να αφοσιωθεί σε μια δουλειά συμβατική όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Φτάνει κάποια στιγμή στην ζωή του πολεμιστή που θέλει να τα παρατήσει νομίζοντας πως είναι άσκοπα αυτά που κάνει. Αλλά αυτήν ακριβώς την στιγμή ο πολεμιστής της Γνώσης δεν μπορεί να ξεφύγει πλέον, είναι ήδη δέσμιος της Δύναμης που ψάχνει.

Όταν κυνηγάς την Δύναμη σε κυνηγάει και αυτή. Όταν κοιτάς την Άβυσσο σε κοιτάει και αυτή και όταν ζητάς την Αθανασία σε αναζητάει και Αυτή. Αν έχεις μπει στο μονοπάτι του πολεμιστή δεν υπάρχει γυρισμός.

Όταν ξαφνικά ο Χουντίνι και μέσα από την πειθαρχεία και την απόκτηση της Δύναμης κάτι άλλαξε.. Άλλαξε η Θέληση του, ξεκαθάρισε ο Σκοπός του. Γιατί όταν έχεις ένα Άκαμπτο Σκοπό, και κινείσαι προς αυτόν με όλο σου το "Είναι δημιουργείς μια νέα πραγματικότητα. Και αυτό είναι που βλέπουν οι άλλοι, οι συνηθισμένοι, το πλήθος, αυτοί που κινούνται και ζουν χωρίς να ξέρουν ούτε γιατί, ούτε πως, με θαυμασμό και το ονομάζουν Μαγεία.

Θρυλικός Μάγος της Ζωής, της παραπλάνησης και της μεταμόρφωσης ο Χουντίνι.  Αινιγματική προσωπικότητα για τον κόσμο της Λογικής. Άριστος Γνώστης απίθανων Μαγικών Η απόδραση μέσα από μπαούλο ήταν το καλύτερο του, ένας άσος στα κόλπα με τραπουλόχαρτα, γυμνάστηκε σκληρά και παράλληλα καλλιέργησε το ταλέντο του στις αποδράσεις, που τον έκανε διάσημο στα πέρατα του κόσμου.

Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1874, ο Χουντίνι -κατά κόσμον Εριχ Βάις- μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική σε ηλικία τεσσάρων ετών και από τα  10 έδωσε τις πρώτες παραστάσεις ως "Εριχ ο Μεγάλος”. Τρία χρόνια αργότερα, διάβασε τη βιογραφία του διάσημου Γάλλου Μάγου  Ζαν Ρομπέρ Χουντίν, από τον οποίο πήρε το καλλιτεχνικό όνομά του, και άλλαξε την ζωή του.

Το 1916 έκανε και το κινηματογραφικό ντεμπούτο του και υπήρξε πρωταγωνιστής έξι ταινιών. Δύο τις σκηνοθέτησε ο ίδιος «The Soul of Bronze» και «The Haldane of the Secret». Η λεωφόρος του Χόλυγουντ φέρει και το δικό του  αστέρι.

Υποσχόταν 100 δολάρια στον θεατή που θα παρουσίαζε ένα ζευγάρι χειροπέδες ικανό να του «αντισταθεί». Ποτέ δεν χρειάστηκε να πληρώσει, γιατί ποτέ τίποτα δεν του αντιστάθηκε. Έβαζε αστυνομικούς να τον κλείνουν στα πιο σκοτεινά μπουντρούμια,  σε κανένα από αυτά δεν έμεινε για πολύ.

Αναμετρήθηκε αμέτρητες φορές με τον θάνατο και βγήκε νικητής.  Θάφτηκε ζωντανός, βούτηξε σε ποτάμια αλυσοδεμένος, εγκλωβίστηκε σε χρηματοκιβώτια δεμένος χειροπόδαρα.. Έκανε ότι μπορεί να φανταστεί ένας λογικός νους και πάντα κέρδιζε.

Ο κόσμος μέσα στην δεισιδαιμονία και την ηλιθιότητα που ζει άρχισε να προσδίδει υπερφυσική διάσταση στις ικανότητές του. Ο μύθος λέει ότι πέθανε σε μια απόπειρα διαφυγής από δεξαμενή γεμάτη νερό, όμως η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ήθελε να πεθάνει για να επιστρέψει. Ήθελε να αποδράσει από τον θάνατο. Κατά κάποιο τρόπο και αυτό το κατάφερε. Ξέφυγε από τον θάνατο.. Έγινε Αθάνατος.

Σε ποιό πραγματική διάσταση τώρα.. στις 22 Οκτωβρίου του ’26, στο Μόντρεαλ, νεαροί φοιτητές τον προκάλεσαν να κάνει επίδειξη της τρομερής αντοχής του στις γροθιές. Ήταν ένα κόλπο συνηθισμένο, όμως το χτύπημα τον βρήκε απροετοίμαστο και του διέλυσε τα σπλάχνα. Πριν προλάβει να μπει σε πνευματική κατάσταση τον χτύπησε ένας αθλητής της πυγμαχίας με μεγάλη δύναμη και τον διέλυσε.

Αν είχε προλάβει να προετοιμαστεί δεν θα πάθαινε τίποτε. Έφυγε αλλόκοτα και ανορθόδοξα όπως αλλόκοτα και ανορθόδοξα για την ακατανόητη λογική αυτού του Σύμπαντος είχε ζήσει.

Αλλά είπαμε είχε βάλει στόχο να ξεφύγει από τον θάνατο. Είχε πει "Αν υπάρχει τρόπος να ξεφύγει κάποιος  από τον Θάνατο, ο Χουντίνι θα επιστρέψει” Αυτό είναι Άκαμπτος Σκοπός που τόσο συχνά μιλάω γι αυτόν. Να ξέρεις τι θέλεις, να ξέρεις ποιός είναι ο Σκοπός σου με τέτοια Δύναμη που να μην μπορεί να σου αντισταθεί ούτε ο Θάνατος.

Ο Χουντινι λάτρευε την μητέρα του και μετά τον θάνατό της  άρχισε να προκαλεί μέντιουμ και ψευτοεπιστήμονες σε όλον τον κόσμο να έρθουν, αν μπορούν, σε επαφή με το πνεύμα της. Ο Χουντίνι ήταν μέλος του συμβουλίου του επιστημονικού περιοδικού «Scientific American το οποίο έδινε πριμ 10.000 δολαρίων σε όποιον μπορούσε να ανακαλύψει τα τελευταία λόγια της πεθαμένης μητέρας του Χουντίνι τα οποία μόνο ο ίδιος γνώριζε. Πολλά από τα μέντιουμ που ο μάγος επισκέφθηκε είχαν ήδη εξαπατήσει επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

Απώτερος στόχος του ήταν να αποδείξει την απάτη τους. Σε πολλές περιπτώσεις ο Χουντίνι επισκέφθηκε τα μέντιουμ μεταμφιεσμένος και συνοδεία αστυνομικών ή δημοσιογράφων. Ξεσκέπασε πολλούς απατεώνες, ενίοτε μπροστά σε κινηματογραφικές κάμερες. Το διασημότερο μέντιουμ που έπεσε «θύμα» του Χουντίνι ήταν η Μίνα Κράντον από τη Βοστώνη, η δράση της οποίας αποτέλεσε και το θέμα του βιβλίου του, «Α magician among spirits» «Ένας μάγος ανάμεσα σε πνεύματα».Ο Μάγος Χουντίνι

    Γνωστός ως ο «Βασιλιάς της Τράπουλας» και ο «Βασιλιάς των Αλυσίδων»!
    Ένας Θρύλος, ως ο άνθρωπος που δραπετεύει από ζουρλομανδύες, σχοινιά, χειροπέδες, αλυσίδες, ακόμα και από κελιά φυλακών.
    Το 1913 πραγματοποίησε ίσως το πιο γνωστό του νούμερο. Κατάφερε να απελευθερωθεί από έναν γυάλινο θάλαμο, γεμάτο με νερό, μέσα στον οποίο ήταν κρεμασμένος ανάποδα.
    Πέντε χρόνια αργότερα εξαφάνισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Νεοϋορκέζων έναν τεράστιο ελέφαντα 10 τόνων!

    Έκανε πάντα μπάνιο σε παγωμένο νερό.
    Έτρωγε πάντα ελάχιστα και πολύ προσεκτικά.
    Κοιμόταν πολύ λίγο και ποτέ σε κρεβάτι μαλακό.
    Πιλοτάρισε το πρώτο αεροπλάνο στην Αυστραλία.
    Ήταν απόλυτα πιστός σύντροφος στην σύζυγο του.
    Άψογα γυμνασμένος.
    Απόλυτα πειθαρχημένος.
    Είχε έναν Αδυσώπητα Άκαμπτο Σκοπό.
    Δεν ένοιωθε φόβο και είχε μεγάλη διαύγεια Πνεύματος.

Υπάρχει Μαγεία σε αυτό το Σύμπαν, και θα την δεις μόνο αν είσαι πρόθυμος να την ζήσεις, να την ακολουθήσεις. Θα την δεις μόνο αν καταφέρεις να είσαι  πειθαρχημένος σαν ένας πολεμιστής. Αυτό είναι που πολλοί άνθρωποι σου έχουν δείξει και πως γίνεται και πως το κάνουν. Αλλά δεν θέλεις να το πιστέψεις γιατί έχεις μάθει να πιστεύεις και όχι να δρας

Μπορείς να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό? Μπορείς να τρως ελάχιστα, να κοιμάσαι ακόμη ποιό ελάχιστα και να είσαι συνεπής στα λόγια και στις Σκέψεις σου? Να είσαι πιστός στην, στον σύντροφο σου? Να έχεις έναν Άκαμπτο Σκοπό?

Όχι δεν μπορείς το ξέρω…. Γι αυτό δεν είσαι πολεμιστής και δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να είσαι Μάγος.

Πηγή: miastala.com
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!