Τρίτη, 12-ΔΕΚ-2017, 10:48 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Ερμηνεία 10 αγρογλυφικών που άφησαν άφωνους τους επιστήμονες Μέρος Β

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 6
6. North Down, 10 Αυγούστου 2003 (Νανοτεχνολογία)

Ένα παράξενο είδος μοριακής δομής εμφανίστηκε σε αγρογλυφικό στο North Down το 2003. Το συμπέρασμα από την ακριβή έννοια της εικόνας στο συγκεκριμένο αγρογλυφικό, ήρθε οκτώ χρόνια αργότερα όταν μια δεύτερη μοριακή δομή παρόμοια σε στυλ εμφανίστηκε στο Roundway το 2011 αγρογλυφικό Νο 7).


Το αγρογλυφικό του North Down το 2003 έδειξε μια γενικευμένη δομή συνδεδεμένου άνθρακα σε επίπεδα μεταλλικά φύλλα, όπως μπορεί να βρεθεί σε νέα μόρια που ονομάζονταιbuckminsterfullerene C60 ή νανοσωλήνες άνθρακα. Τα μόρια αυτά αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας νέας επιστήμης που όλοι την γνωρίζουμε με το όνομα νανοτεχνολογία.

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 7
7. Roundway, 23 Ιουλίου 2011 (Μελατονίνη, ορμόνη του εγκεφάλου)

Αυτό το κομψό χημικό μόριο που εμφανίστηκε στο Roundway κοντά στα τέλη Ιουλίου του 2011, αναγνωρίστηκε αμέσως ως η μελατονίνη, μια ορμόνη του εγκεφάλου που προάγει την πνευματική υγεία και την χαλάρωση!


Συμπτωματικά ένας «τρελός» άνθρωπος στην Νορβηγία πυροβόλησε και σκότωσε 97 αθώους ανθρώπους μόνο μερικές ώρες νωρίτερα, το απόγευμα στις 22 Ιουλίου (Νορβηγία:το τέλος της αθωότητας).

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 8

8. Barbury Castle, 1 Ιουνίου 2008 (Αριθμός π: 3,141592654)

Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται περίπλοκο, το συγκεκριμένο «πάζλ» είναι πραγματικά τέλειο, αρκεί να προσεγγιστεί βήμα – βήμα για να μπορέσει να γίνει κατανοητό. Αποκωδικοποιήθηκε από τον Mike Reed συνταξιούχο αστροφυσικό από την Νότια Καρολίνα. Το κωδικοποιημένο αγρογλυφικό απεικονίζει τον αριθμό π:3,141592654, και συγκεκριμένα τα δέκα πρώτα ψηφία του. (Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς την διάμετρο του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και την μηχανολογία).Πως διαβάζετε το αγρογλυφικό
Πρώτον το διάγραμμα χωρίζετε σε δέκα ίσα τμήματα, επειδή υπάρχουν δέκα κλιμακωτές ακμές που βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία γύρω από το κύκλο του αγρογλυφικού(αριθμοί με πορτοκαλί χρώμα στο αγρογλυφικό). Ξεκινήστε από το βέλος στο κέντρο με την ένδειξη Start.
Από την πρώτη ακμή (start), μέχρι την δεύτερη μεσολαβούν 3 ίσα τμήματα με κόκκινο χρώμα (αριθμός 3), από την δεύτερη ακμή μέχρι την τρίτη υπάρχει ένα τμήμα με χρώμα πράσινο (αριθμός 1), από την τρίτη ακμή μέχρι την τέταρτη υπάρχουν τέσσερα τμήματα χρώματος μωβ
αριθμός 4). Με την ίδια σειρά και λογική στο τέλος θα έχετε τον αριθμό 3,141592654. Εντυπωσιακή είναι η τελεία που υπάρχει στο αγρογλυφικό πριν την δεύτερη ακμή ώστε να σχηματιστεί 3,1!

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 9
9. Wilton Windmill, 22 Μαΐου 2010

Δυο χρόνια αργότερα τον Μάιο του 2010, ένας ακόμα παράξενος σχηματισμός παρουσιάστηκε στο WiltonWindmill. Αμέσως φάνηκε πως επρόκειτο για ένα μήνυμα κωδικοποιημένο σε δυαδική μορφή 8-bit. Μετά την αποκωδικοποίηση το αποτέλεσμα ήταν το εξής.. e^(hi)pi)1=0


Έμοιαζε με κάποιο είδος εξίσωσης και μετά από ψάξιμο αποδείχτηκε πως πρόκειται για την ταυτότητα τουEuler: eiπ+1=0, όπου e είναι ο αριθμός του Όιλερ, η βάση των φυσικών λογαρίθμων, i είναι ο φανταστικός αριθμός, ένας από τους δυο μιγαδικούς αριθμούς του οποίου το τετράγωνο ισούται με μείον ένα, και π ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς την διάμετρο του.
Αυτό έχει ονομαστεί ως ένα από τα ομορφότερα θεωρήματα των μαθηματικών.

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 10
Vale of Pewsey, Χρυσή τομή (Φ) και Πυθαγόρας

Ένα καταπληκτικό αγρογλυφικό παρουσιάστηκε στη Vale of Pewsey το 2010
Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε μια έξυπνη μαθηματική αναπαράσταση της χρυσής τομής (Φ) έως δέκα ψηφία, δηλαδή 1,61803399. Η χρυσή τομή Φ ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών α/β όταν ισχύει
α/β=α+β/α που ισούται περίπου με 1,618. Θεωρείται ότι δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και την ζωγραφική, τόσο κατά την αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση. Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (585-500π.Χ), που γεννήθηκε στην Σάμο, και ίδρυσε σημαντικότατη φιλοσοφική σχολή στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία). Η χρυσή τομή συμβολίζεται με το γράμμα Φ προς τιμή του Φειδία, του γνωστότερου ίσως γλύπτη της ελληνικής αρχαιότητας, και του σημαντικότερου της κλασικής περιόδου.


Από το σημείο 0 στο κέντρο, απλώνονται προς τα έξω 11 κύκλοι. Στην συνέχεια από το σημείο 0 απλώνονται ακτίνες κάθετες. Μετρήστε από πόσα κομμάτια αποτελείτε κάθε ακτίνα και θα έχετε την χρυσή αναλογία (Φ).
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!