Τρίτη, 12-ΔΕΚ-2017, 9:27 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Kymatica: Η Άλλη Οπτική του Κόσμου


Σε συνεννόηση με τον Ben Stewart, τον δημιουργό του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος φιλμ-ντοκιμαντέρ "Kymatica”, ο Θοδωρής Κεφαλόπουλος (aka Trithemius) ολοκλήρωσε πρόσφατα την επίσημη ελληνική μετάφραση του φιλμ για χάρη της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού και το metafysiko.gr, λαμβάνοντας προσωπικά από τον δημιουργό το πρωτότυπο DVD του Kymatica. Καθώς τα μηνύματα που επιχειρεί να περάσει μέσω του ντοκιμαντέρ είναι πολλαπλά και χρήσιμα, θεωρήθηκε σκόπιμο να παρατεθεί κι εδώ η πλήρης μετάφραση ως πλέον εννιαίο κείμενο με ελαφρές τροποποιήσεις που βοηθάνε στην ανάγνωσή του.

KYMATICA – Η Άλλη Οπτική του Κόσμου

Εισαγωγή
Η εξέλιξη είναι ένας όρος που προσδιορίζει έναν μόνο οργανισμό, κι αυτός είναι το Εγώ. Το Εγώ είναι το Σύμπαν, είναι το Άλφα και το Ωμέγα, ο Θεός και το Άπειρο
και αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που εξελίσσεται γιατί όλοι μας είμαστε μέρη του Εγώ. Τίποτα δεν εξελίσσεται μόνο του ή χωρίς την άμεση ωφέλεια του Όλου.
Έτσι, όταν σκέφτεστε πως υπάρχει μία ελίτ που ελέγχει τα πάντα, ένα χέρι πίσω από την κουρτίνα που οδηγεί τον πλανήτη στην καταστροφή, όταν νομίζετε ότι το τέλος είναι κοντά, η Αποκάλυψη, ο Αρμαγεδδών, και όταν νομίζετε ότι εμείς ως είδος είμαστε καταδικασμένοι, δεν είναι ΕΚΕΙΝΟΙ που το προκάλεσαν αλλά ΕΣΕΙΣ.
Και για έναν πολύ καλό λόγο… Εξελίσσεστε!

Σταματήστε να ρίχνετε τις ευθύνες στον οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε. Σταματήστε τον πανικό περί παγκόσμιας τυραννίας και φυσικής καταστροφής και δώστε προσοχή γιατί ο κόσμος σας λέει κάτι, σας λέει τι ακριβώς πηγαίνει λάθος σ’ εσάς και πως να το διορθώσετε. Μην ψάχνετε μακριά αλλά στον εαυτό σας, γιατί η αλήθεια πηγάζει από τον εσώτερο άνθρωπο (Αγ. Αυγουστίνος). Κάθε μεγάλη θρησκεία στις διδασκαλίες της έχει κάνει αναφορά στην εσωτερική καθοδήγηση, στο πνεύμα του Ιησού, το Άτμαν, τον θεό μέσα μας (Christin Μ. Comstock).

1. Δημιουργία
H Γη θεωρείται ότι δημιουργήθηκε πριν από 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια. Μέσα στα πρώτα 150 εκατομμύρια χρόνια, άρχισε να ψύχεται και να απελευθερώνει αέρια από τη λιθόσφαιρα τα οποία δημιούργησαν τις πρώτες μορφές της γήινης ατμόσφαιρας. Πριν από τη δημιουργία αυτής της ατμόσφαιρας, η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου έκανε τη Γη ακατοίκητη αλλά καθώς η Γη συνέχισε να ψύχεται, το νερό που άρχισε να συμπυκνώνεται στην ατμόσφαιρα και η δημιουργία του οξυγόνου, έδωσαν τις κατάλληλες συνθήκες για το σχηματισμό οργανικών ενώσεων. Αυτό προκάλεσε την πανσπερμία μονοκύτταρων οργανισμών και στη συνέχεια το φυτικό βασίλειο.
Με την πάροδο του χρόνου, η εξελικτική αλυσίδα συνεχίστηκε. Και μετά φτάνουμε σε ένα είδος που μοιάζει να μην ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Η περίοδος εγκυμοσύνης των 9 μηνών του homo sapiens, μιμείται τα 3.8 δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης της ζωής στη Γη. Το ανθρώπινο έμβρυο επαναλαμβάνει την εξέλιξη όλων των ειδών.
Όταν το σπερματοζωάριο και το ωάριο ενώνονται, αυτή η νέα δημιουργία αποτελεί έναν μονοκύτταρο οργανισμό. Μέσα σε μερικές ώρες, αυτό το μοναδικό κύτταρο διαχωρίζεται και πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα είδη.
Μετά από 4 εβδομάδες, το έμβρυο αρχίζει να αναπτύσσει βράγχια, μιμούμενο τη θαλάσσια ζωή. Μετά από μερικές εβδομάδες, αναπτύσσει πνεύμονες και ουρά όπως τα ερπετά. Από εκεί και μετά αναγνωρίζεται ως θηλαστικό και αρχίζει να αποκτά την πρωταρχική του μορφή. Μετά ρίχνει τον πλακούντα που είναι η εμβρυακή του γούνα και στο τέλος, δημιουργούνται τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου παιδιού.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μία κοινωνία που αποτελείται από περίπου 50 τρισεκατομμύρια κύτταρα. Οτιδήποτε κάνει το σώμα, κάνει και το κύτταρο.
Τα κύτταρα έχουν αναπνευστικό σύστημα, τρέφονται, αισθάνονται, σκέφτονται και επικοινωνούν με άλλα κύτταρα. Τρισεκατομμύρια κυττάρων, απαρτίζουν έναν οργανισμό που ονομάζεται ανθρώπινο σώμα και δισεκατομμύρια ανθρωπίνων σωμάτων σχηματίζουν τον οργανισμό που ονομάζεται Γη. Η Γη έχει περισσότερες ομοιότητες με το ανθρώπινο σώμα απ’ όσες νομίζετε. Η Γη παράγει τη δική της ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως και το ανθρώπινο σώμα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ηλεκτρικό ρεύμα περνά μέσα από τα περινευρικά κύτταρα που βρίσκονται σε κάθε νεύρο του ανθρώπινου σώματος. Αυτά τα μονοπάτια ονομάζονται ενεργειακοί μεσημβρινοί κι έχουν βρει εφαρμογή στον βελονισμό εδώ και περισσότερα από 2000 χρόνια.
Ακόμη παλαιότερα, υπάρχουν αναφορές για τα μονοπάτια του δράκου ή για τις γραμμές Ley, πάνω στις οποίες έχουν εγερθεί πολλές μεγαλιθικές κατασκευές και πέτρινα μνημεία, σημειώνοντας έτσι τους ενεργειακούς μεσημβρινούς της Γης.
Αυτοί οι ενεργειακοί μεσημβρινοί, δημιουργούνται από τις συχνότητες δόνησης της Γης, γνωστές ως κύματα Shumann.
Κάθε πλανητικό σώμα έχει τις δικές του συχνότητες δόνησης, οι οποίες καθορίζονται από την περιφέρεια, τη διάμετρο καθώς και από την ταχύτητα περιστροφής και τροχιάς. Η συχνότητα δόνησης της Γης ξεκινά από τα 7.83 Hz
και τελειώνει στην 7η αρμονική των 43.2 Hz και συμπίπτει με τα 7 chakras, τα ανθρώπινα ενεργειακά κέντρα.

Τελικά, η μεγαλύτερη ανακάλυψη για τη Γη μας, είναι η συνείδησή της. Ένα ορατό χαρακτηριστικό της συνείδησης είναι το ενεργειακό πεδίο που καθορίζει τη μορφή των οργανισμών. Η μορφογένεση είναι ο επιστημονικός όρος που εξηγεί τη διαμόρφωση των ιστών, των οργάνων και ολόκληρων οργανισμών. Η συνείδηση είναι η δημιουργική δύναμη ολόκληρου του σύμπαντος. Της έχουν δοθεί πολλά ονόματα, όπως Θεός, Γιαχβέ, Κρίσνα, Φύση, Πεδίο και Θείο.
Ολόκληρο το σύμπαν είναι ένας μοναδικός, ζωντανός και νοήμων οργανισμός με πλήρη επίγνωση του εαυτού του. Ο λόγος που αυτό ίσως φαίνεται δύσκολο να γίνει κατανοητό, είναι γιατί η κατανόησή μας περιορίζεται από τη γλώσσα μας.
Όταν ακούμε τον όρο "ενσυνείδητος οργανισμός”, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τον ορισμό του ανθρωπομορφικά και δίνοντάς του ανθρώπινα στοιχεία, από λάθος παραβλέπουμε τι ακριβώς είναι εξ αρχής ένας οργανισμός.

Ο ορισμός του οργανισμού, είναι κάθε ζωντανό πλάσμα, ικανό να ανταποκριθεί σε ερεθίσματα, να αναπαραχθεί, να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί, και να διατηρήσει αμετάβλητη την ομοιοστασία του. Το σύμπαν επιτελεί όλα τα ανωτέρω. Η συνείδηση του σύμπαντος είναι υπεύθυνη για τη μορφή και τον σκοπό που αποκτά η ύλη.
Οι συχνότητες δόνησης της Γης είναι ένα από τα αποτελέσματα της μορφής της. Αυτές οι συχνότητες είναι υπεύθυνες για βιολογικούς μας ρυθμούς, όπως ο εμμηνορροϊκός και ο κιρκάδιος κύκλος, καθώς και για τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά μας. Στη συνέχεια, τις συχνότητες λαμβάνουν η χλωρίδα και η πανίδα που αποτελούν βιολογικά όργανα που ανταποκρίνονται σε κυματοειδή μοντέλα.
Τα κύματα δονούνται στην κρανιακή κοιλότητα του κρανίου μας και συναντώνται στο κέντρο του εγκεφάλου, εκεί όπου υπάρχει ο αδένας που ονομάζεται επίφυση. Η επίφυση, σε πολλούς πολιτισμούς θεωρείται το πνευματικό τρίτο μάτι, υπεύθυνο για τη διαίσθηση. Ο Καρτέσιος το ονόμαζε "θρόνο της ψυχής”, όπου η νόηση συναντά το σώμα. Κάθε κύτταρο του σώματός μας, λαμβάνει ηλεκτρομαγνητικό ερέθισμα από το κεντρικό νευρικό μας σύστημα. Λαμβάνουν το ίδιο ερέθισμα που εκπέμφθηκε προς κάθε βιολογικό όργανο από τη Γη. Εξήγηση του νοήμονος σύμπαντος έχει δοθεί από τη θρησκεία, την επιστήμη και τη φιλοσοφία.
Η άρνηση ενός οργανισμού να αποδεχτεί τη βιολογική του φύση, προκαλεί ασθένεια. Ένα διαζύγιο από τη φύση, η εξορία από την Εδέμ, η σύγχυση των γλωσσών. Αυτά δεν είναι συμπτώματα κάποιου βιβλικού θεού ή θεότητας αλλά του αληθινού Εγώ. Η μεγαλύτερη και μοναδική απειλή του Εγώ είναι η απώλεια του εαυτού του, ο θάνατος του θεϊκού μας στοιχείου. Καθώς προχωράμε στην ιστορία μέσα σε ωκεανούς πληροφοριών, χωρίς όμως σταγόνα σοφίας, πρέπει να κατανοήσουμε το πως χάσαμε τον εαυτό μας…

2. Μύθος
Στα ιερά κείμενα και τις αρχαίες γραφές που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, βρίσκουμε έναν εκπληκτικό σύνδεσμο ανάμεσα στις ιστορίες για τη δημιουργία, τον μεγάλο κατακλυσμό, τον πόλεμο των θεών, τον μεσσία που πεθαίνει για τις αμαρτίες των ανθρώπων, εσχατολογικές προφητείες και παρόμοια μεταξύ τους πρόσωπα. Αυτές οι συσχετίσεις εμφανίζονται σε μύθους από πολιτισμούς που θεωρητικά δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους λόγω γεωγραφικής αλλά και χρονολογικής απόστασης.
Ένα κοινό γνώρισμα που συνδέει όλες τις μυθολογίες του κόσμου, έχει τις ρίζες του στα αστέρια. Μία από τις πιο αποκαλυπτικές αναφορές είναι η μάχη των θεών στον ουρανό και η μετέπειτα πλημμύρα. Στη βίβλο, ο Εωσφόρος αντιτάχθηκε στον Θεό, νικήθηκε και ρίχθηκε στη Γη. Στο μύθο της δημιουργίας "Enuma Elis”, βρίσκουμε μία παρόμοια ιστορία, όπου η Tiamat νικήθηκε από τον Marduk και ρίχθηκε στην άβυσσο του Absu. Τα ύδατα του Absu και της Tiamat αναμίχθηκαν, υποδηλώνοντας ότι τα ταραγμένα νερά της Tiamat με κάποιον τρόπο αναμίχθηκαν με τα γλυκά νερά του Absu.
Ο Absu ήταν ο Σουεριανο-Ακκαδικός θεός της αβύσσου κάτω από τη Γη. Η Tiamat, επίσης γνωστή και ως Εωσφόρος, ήταν γνωστή ως το ερπετό ή ο δράκος και νικήθηκε από τον Marduk. Ο Marduk ήταν ο πατέρας του Nebo, ή Ερμή και ο Ερμής ήταν το ίδιο μυθολογικό πρόσωπο με τον Μίθρα του Ζωροαστρισμού, τον αιγυπτιακό θεό Ερμή-Ανούβις και τον Ερμή-Χριστό των Γνωστικών. Όμως, η πιο πρόσφατη εκδοχή του Ερμή, είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ της βίβλου, που νίκησε τον Εωσφόρο και τον έστειλε στην άβυσσο της Γης, ή κόλαση. Αυτή η ιστορία βρίθει αστρολογικής σημειολογίας στη βίβλο και σε πολλές άλλες αρχαίες γραφές. Αυτό οδηγεί σε ένα ιστορικό γεγονός που καταγράφηκε από πολλούς ερευνητές σχετικά με μία κοσμική αναταραχή και έναν μνημειώδη κατακλυσμό.
Ο William Comyns Beaumont γράφει: "ο κατακλυσμός απαθανατίζει τη σύγκρουση
ενός εκπεσόντος πλανήτη, που μετέπειτα ονομάστηκε Σατανάς και στην πραγματικότητα αναφέρεται στη σύγκρουση ενός κομήτη με τη Γη. Σκεφτείτε τι αποκαλύπτει κάτι τέτοιο. Υποστηρίζει ότι ένας πλανήτης, που μετέπειτα ονομάστηκε "Σατανάς”, έπεσε στη Γη, δημιουργώντας τον κατακλυσμό που είδαμε να καταγράφεται στη βίβλο και σε άλλους μύθους. Ο Εωσφόρος, ή Tiamat, ήταν ένας πλανήτης γνωστός στους αρχαίους πολιτισμούς ως "ο αναλάμπων”, ο δράκος των χαοτικών αλμυρών υδάτων. Το φως του ήλιου φώτιζε τα νερά του πλανήτη και του έδινε μία λάμψη που ανταγωνίζονταν το φως του ήλιου κι εδώ ακούμε για τον Εωσφόρο που ανταγωνιζόταν τον Θεό. Ο Θεός σε αυτή την περίπτωση είναι ο ήλιος, ο οποίος συντηρεί και δίνει ζέστη στη Γη. Ο πλανήτης Tiamat, ή Εωσφόρος καταστράφηκε από ένα κατακλυσμιαίο γεγονός που έστειλε τον υδάτινο πλανήτη στην άβυσσο της Γης.
Το βιβλίο του Ενώχ, αποκαλύπτει: "Και ιδού, ένα αστέρι έπεσε από τον ουρανό και όταν έπεσε, είδα τη Γη να καταπίνεται σε μια μεγάλη άβυσσο.”. Ο μύθος των ινδιάνων Ute αναφέρει: "Ο ήλιος θρυμματίστηκε σε χιλιάδες κομμάτια που έπεσαν στη Γη, προκαλώντας μια μεγάλη φωτιά. Μετά, ο Ta-Wats έφυγε από τη Γη πριν την καταστροφή που δημιούργησε και καθώς έφευγε, η φλεγόμενη Γη του έφαγε τα πόδια, το σώμα και τα χέρια, ώσπου τελικά, πρησμένα από τη ζέστη, τα μάτια του θεού έσκασαν και δάκρυα χύθηκαν σε μια πλημμύρα που κάλυψε ολόκληρη τη Γη σβήνοντας τη φωτιά.”
Αυτός ο μύθος μοιάζει με τη μετάφραση του "Enuma Elis” από τη Stephanie Dalley στο βιβλίο της "Μύθοι από τη Μεσοποταμία” όπου εξηγεί πως τα μάτια της Tiamat έγιναν η πηγή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, αναφέρεται το εξής: "Και έγινε πόλεμος στον ουρανό. Ο Μιχαήλ με τους αγγέλους του πολέμησαν ενάντια στο δράκο και ο δράκος με τους αγγέλους του αντιτάχθηκε. Ο μεγάλος δράκος κατακρημνίστηκε, ο αρχαίος όφις που ονομαζόταν Διάβολος, ή Σατανάς, εκείνος που παρασύρει τον κόσμο, ρίχθηκε στη Γη. Στη ρωμαϊκή μυθολογία του Οβίδιου αναφέρεται η ιστορία του Φαέθωνος, που είναι άλλο ένα όνομα του υδάτινου πλανήτη Εωσφόρου ή Tiamat. Αυτή η ιστορία αποκαλύπτει ότι ο Φαέθων ήταν γιός του Ήλιου, που ήθελε να γίνει ο ήλιος για μία μέρα. Ο Φαέθων αποπειράθηκε να το κάνει και τελικά ο Ζευς, επίσης γνωστός και ως Marduk, κατέστρεψε τον Φαέθων, στέλνοντάς τον φλεγόμενο στη Γη, φωτιά που έσβησε από μία μεγάλη πλημμύρα από ένα άγνωστο μέχρι τότε ποτάμι.

Το κοινό μοτίβο που παρατηρούμε εδώ, είναι εκείνο του υδάτινου πλανήτη, του "μεγάλου δράκου”, "Εωσφόρου”, "Tiamat”, "Φαέθων” που νικήθηκε κι έπεσε στη Γη και τώρα βρίσκεται στην άβυσσο, γνωστή ως κόλαση, που είναι η περίληψη της ιστορίας του Εωσφόρου που αντιτάχθηκε στον Θεό και νικήθηκε και εξορίστηκε για να κυβερνά τον κάτω κόσμο. Όμως όπως ξέρουμε, η περίληψη είναι μόνον η επιφάνεια μιας ιστορίας. Το εσωτερικό νόημα, το πνεύμα του μύθου επέρχεται με μία βαθύτερη κατανόηση της ουσίας κάθε πλανήτη, όχι μόνον του φυσικού πλανήτη αλλά του συνειδητού πυρήνα, γιατί πλέον γνωρίζουμε ότι οι διαστάσεις και η ταχύτητα ενός πλανήτη, του δίνουν τις δικές του χαρακτηριστικές συχνότητες που καθορίζουν τα βιολογικά και ηθολογικά μοντέλα. Αυτοί οι πλανήτες αντανακλούν την αρχετυπική ψυχολογία των ανθρώπων.
Στους αρχαίους χρόνους, πιθανόν το πιο σημαντικό πεδίο έρευνας ήταν η μελέτη του ουρανού. Τα γαλαξιακά σώματα και η κίνησή τους στον ουρανό συμβόλιζαν τις εσώτερες ιδιότητες της ανθρώπινης συνείδησης Ανάμεσα σε όλους τους οργανισμούς, η παρωχημένη επιστήμη έχει εξηγήσει μόνον τον φυσικό κόσμο που μετράται με τις 5 αισθήσεις μας. Μόνον στις εσωτερικές παραδόσεις, στο μυστικισμό και στην κβαντική επιστήμη θα βρούμε κάποια απόπειρα να εξηγηθεί το πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα συνδέονται με τον κόσμο που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις.
Επίσης, κατανοούμε ότι η ανθρωπότητα είναι μία κοινωνία κυττάρων που βρίσκονται μέσα στον οργανισμό της Γης. Κατά συνέπεια, η Γη είναι ένας ανώτερος οργανισμός που καθορίζει τη μορφή και τη λειτουργία μας. Αυτός ο ανώτερος οργανισμός και όλα τα υπόλοιπα πλανητικά σώματα κυβερνώνται από μία συνείδηση, όπως ακριβώς κι εμείς οι άνθρωποι. Κατά συνέπεια, η Νευτώνεια θεωρία ότι τα γαλαξιακά σώματα είναι απλώς άψυχες μορφές που αιωρούνται στο διάστημα, ισοδυναμεί με το να υποστηρίζουμε πως εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από μία σύνθεση στοιχείων σε κίνηση. Γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε και επιπλέον, βλέπουμε τα αποτελέσματα της συνείδησής μας που δημιουργεί αυτό που ονομάζουμε "Ζωή”.
Ο Πλάτων έγραψε: "…αυτός ο κόσμος είναι πράγματι ένα ζωντανό ον προικισμένο με ψυχή και νοημοσύνη… Μία ξεχωριστή, ορατή ζώσα ύπαρξη που περιέχει όλες τις υπόλοιπες υπάρξεις, που εκ φύσεως συνδέονται. Επιπλέον, ο κόσμος είναι ένα και μοναδικό ζωντανό ον που εμπεριέχει όλα τα ζωντανά όντα”. Και σε ένα άρθρο του περιοδικού Σούφι, ο αρθρογράφος αναφέρει: "Ο κόσμος είναι ένα ζωντανό πνευματικό ον”.

Αυτό είχε γίνει κατανοητό από τους αρχαίους φιλοσόφους και τους αλχημιστές που αναφέρονταν στην πνευματική ουσία του κόσμου ως την "anima mundi”, την "ψυχή του κόσμου”. Στις γραφές, διαβάζουμε για την υπόθεση ότι οι άγγελοι καθοδηγούν την ψυχή για τις ανθρώπινες πράξεις ή ότι οι θεοί ασκούν επιρροή στους ανθρώπους. Οι περισσότερες αρχαίες πνευματικές και επιστημονικές διδασκαλίες είχαν την πεποίθηση ότι οι ιεραρχίες των θεών: άγγελοι, αρχάγγελοι, αρχές, μέχρι τα χερουβείμ και τα σεραφείμ, είναι οι ιεραρχίες της ανθρώπινης ψυχής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατανοούμε πως όταν όλοι οι αρχαίοι μύθοι και οι ιερές γραφές αναφέρονται στην πνευματική επιρροή από ένα ανώτερο ον, αναφέρονται σε αρχετυπικές δυνάμεις που υπάρχουν μέσα μας, κι όχι σε κάποια εξωτερική επιρροή.
Εδώ ξεκινούμε να βλέπουμε τη συσχέτιση της αστρολογίας ως μία αρχαία μορφή επιστήμης που επανήλθε στο προσκήνιο τον 19ο και τον 20ο αιώνα ως "ψυχολογία”. Ο Friedrich Nietzsche είχε δηλώσει: "Όσο θεωρείς τα άστρα ως κάτι έξω από εσένα, εξακολουθείς να χάνεις μία οπτική της γνώσης.” Αυτό ονομάζεται αστροψυχολογία και χαρτογραφεί τις εσώτερες ιδιότητες της ψυχής. Στα προχριστιανικά χρόνια, υπήρχαν τα "σχολεία των μυστηρίων” ή οι "μυστηριακές θρησκείες”. Τα μηνύματα που έχουν κωδικοποιηθεί στις γραφές και στην αρχαιολογία προέρχονται από τους μύστες των πνευματικών επιστημών. Ο σκοπός ήταν το να διδαχθούν οι νεόφυτοι το βαθύτερο νόημα αυτών των μύθων.
Αυτό που αργότερα ονομάστηκε Εωσφόρος, Σατανάς ή Διάβολος, ήταν η εκπροσώπηση του Εγώ που ανταγωνίζεται τον Κύριο, τον εκπρόσωπο του Εαυτού μας. Ο αληθινός εαυτός είναι το επίκεντρο ενός ανθρώπου. Είναι το σύνολο όλων όσων μας απαρτίζουν. Σε αντίθεση, το ψευδο-Εγώ, αποτελεί την ιδέα που δημιουργούμε για τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας, που απορρίπτει κάθε στοιχείο που δεν θέλουμε να δεχθούμε ότι μας αφορά. Παρ’ όλα αυτά, η ανθρωπότητα έχει προικιστεί με την ελευθερία επιλογής είτε να υποταχθεί στον αληθινό εαυτό της, είτε να ενδώσει στον πειρασμό της ματαιοδοξίας και του υλισμού του ψευδο-Εγώ.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό δώρο που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα. Η ελευθερία επιλογών. Η επιλογή του να ακολουθήσουμε τα σκεπτικά και τα ιδανικά μας ή τα φυσικά μας ένστικτα. Η επιλογή του να προστατέψουμε τη φύση ή να την καταστρέψουμε. Αυτή η ελευθερία επιλογών στηρίζεται στην πίστη ολόκληρου του οργανισμού που ονομάζουμε ανθρωπότητα.
Ο καρκίνος ξεκινά από ένα σύνολο κυττάρων μέσα σε μία κοινότητα που αποτυγχάνουν να επικοινωνήσουν με το ενσυνείδητο σήμα του οργανισμού.
Αυτά τα κύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και εξαπλώνονται σε άλλα σημεία του οργανισμού. Αυτή η ασθένεια είναι εμφανής στον σημερινό κόσμο. Ο καρκίνος στη Γη είναι η κυριαρχία του ψευδο-Εγώ και το διαζύγιό μας με τη φύση. Συλλογικά στους ανθρώπους, ο καρκίνος στη Γη είναι η κυριαρχία του ψευδο-Εγώ και το διαζύγιό μας από τη φύση. Συνολικά σε κάθε άνθρωπο, η ματαιοδοξία οδηγεί στην απομόνωση και τον ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός οδηγεί στο φόβο και την απληστία. Η απληστία οδηγεί στην απάτη και την ανηθικότητα. Και η ανηθικότητα τρέφει την αρρώστια που προκαλεί τους πολέμους επί της Γης. Κάθε πράξη μίσους και καταστροφής στον κόσμο ξεκινά από το μίσος προς τον εαυτό μας και την αυτοκαταστροφή. Και όλα αυτά ξεκινούν με την κατάργηση της επικοινωνίας.

3. Λόγος
Στη φύση, όλα όσα αντιλαμβανόμαστε με τις 5 αισθήσεις, είναι το αποτέλεσμα δύο βασικών αρχών. Όλα προέρχονται από τη σχέση μεταξύ δόνησης και ύλης. Η δόνηση είναι η αρσενική δημιουργική δύναμη την οποία συναντά η ύλη, η οποία είναι η θηλυκή δεκτική δύναμη. Έτσι, προκύπτει η αρχή του δυισμού. Τον δυισμό τον βρίσκουμε στους αρχαίους μύθους και φιλοσοφίες, όμως εξ αυτών, μόνον οι φιλοσοφίες και οι γραφές των οποίων το αρχικό νόημα παραποιήθηκε, έδιναν την εντύπωση ότι ο ένας πόλος είναι καλός ενώ ο άλλος είναι κακός.
Οι πρώτοι σοφοί, γνώστες και οι σαμάνοι διδάσκονταν ότι και τα δύο είναι αναγκαία και ότι το ένα δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς το άλλο. Αυτές οι δύο αρχές ενώνονται για να δημιουργήσουν τα πάντα στο σύμπαν. Αυτό είναι η Κυματική. Ακόμη και η γλώσσα, ο Λόγος, η επικοινωνία όλων των πραγμάτων στη φύση εξαρτώνται από αυτή την αρχή. Ο Pete Petterson, στο έργο του "Κυματική – Η επιστήμη του μέλλοντος” δήλωσε ότι η φύση παρουσιάζει παραδείγματα της Κυματικής στα πάντα. Αυτό το φαινόμενο είναι μία από τις κύριες δυνάμεις που κινούν τη βιολογική εξέλιξη.
Ο Dan Winter αναπαρήγαγε ένα πείραμα για να αποδείξει πως οι αρχαίες γλώσσες εβραϊκά και σανσκριτικά, όταν προφέρονται, δημιουργούν μία συχνότητα δόνησης η οποία μετακινούσε την ύλη σε μορφές ιερής γεωμετρίας. Κατόπιν βαθύτερης έρευνας, τα εβραϊκά, τα σανσκριτικά, τα αραμαϊκά, τα αραβικά και άλλες παλιές διάλεκτοι, βρέθηκε ότι έχουν τις ρίζες τους στα Κελτικά και πιθανότατα έχουν ακόμη πιο πρώιμη προέλευση. Ο Swami Murugesu, στο βιβλίο του "Η επιστήμη των μάντρα”, υποστηρίζει πως όταν ένας άνθρωπος ψάλλει μία συγκεκριμένη λέξη στα σανσκριτικά ενώ κινηματογραφεί ένα αναμμένο κερί, η ένταση, όπως επίσης και το χρώμα της φλόγας αλλάζει λόγω της συχνότητας που εκπέμπει εκείνη η λέξη.
Η ίδια πρακτική έχει δείξει ότι δονήσεις από ήχους μπορούν να αυξομειώσουν την πίεση του αίματος, και με τα δικά του λόγια: "Συγκεκριμένοι ήχοι μπορούν να επηρεάσουν την κυκλοφορία και το νευρικό σύστημα. Οποιαδήποτε αλλαγή προκαλούν αυτές οι δονήσεις, επεκτείνεται και στο μυαλό του ανθρώπου κι επίσης στο περιβάλλον, προκαλώντας αυξομείωση της θερμοκρασίας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν γνωστά με μελέτες και να αποδειχθούν στην πράξη”. Αυτή η ανακτημένη γνώση της επιστήμης του ήχου αποδεικνύει ότι ο ήχος είναι κάτι περισσότερο από απλές δονήσεις. Όχι μόνον ο ήχος αλληλεπιδρά με τη ζωή αλλά επιπλέον τη διατηρεί και την αναπτύσσει. Δρα σαν κύκλωμα μιας συνειδητής πρόθεσης μεταξύ ανθρώπων, κοινωνιών και ολόκληρων πολιτισμών. Παρ’ όλα αυτά, η ψυχική ασθένεια που υπομένουμε λόγω της κυριαρχίας του ψευδο-Εγώ αντανακλάται και στο σύνολο.
Το ψυχολογικό μας σχίσμα, έχει αποκόψει τη σωστή επικοινωνία μας με τον εσώτερο εαυτό μας, το οποίο είναι ίδιο με τον τρόπο που λειτουργούν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα μας. Στο σύνολο, έχουμε δημιουργήσει ένα γλωσσικό φράγμα ανάμεσα στην ανθρωπότητα και την υπόλοιπη φύση που δρα ως παγκόσμιος καρκίνος. Είναι καταγεγραμμένη στην ιστορία, η εκρίζωση της λειτουργικότητας της γλώσσας. Η αλφαριθμητική μετάφραση από τα εβραϊκά στα αγγλικά δείχνει την πλήρη αντιστροφή των δύο γλωσσών, δίνοντας στην Κυματική αφύσικα αποτελέσματα.
Ο δρ. Lenon Orwell, στην εργασία του για το DNA δήλωσε: "το ένα τρίτο του αντιληπτικού μηχανισμού του εγκεφαλικού φλοιού είναι αφιερωμένο στη γλώσσα, τη στοματική κοιλότητα, τα χείλη και την ομιλία. Με άλλα λόγια, οι εκπομπές συχνοτήτων, από ομιλία ή τραγούδι, ασκούν δυνατό έλεγχο στη ζωή, δονώντας τα γονίδια που επηρεάζουν τη συνολική καλή υγεία, ακόμα και την εξέλιξη των ειδών”. Μία υποβάθμιση της γλώσσας σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως επηρεάζει τη βιολογία μας. Αν κάτι τόσο βασικό και σημαντικό όπως η γλώσσα μπορεί να υποβαθμιστεί και να απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ενώ δεν έχει ποτέ αμφισβητηθεί, τι άλλο μπορεί να αγνοούμε;
Σκεφτείτε έναν παράγοντα που επηρεάζει την ελευθερία σας. Η κυβέρνηση και η επιβολή του νόμου, οι ασφαλιστικές και φαρμακευτικές εταιρείες, οι φόροι, οι οικοδομικές άδειες, οι άδειες οδήγησης και πολλά άλλα. Υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες συνθήκες, κανονισμοί και όρια στην ελευθερία μας. Και από αυτά που μόλις αναφέρθηκαν, πόσα έχετε ερευνήσει για να βρείτε αν έχουν εφαρμογή σε εσάς ή όχι; Ας δούμε τις μορφές του νόμου που αυτή τη στιγμή αποδεχόμαστε.

4. Νόμος
Μια συνήθης παρανόηση στους ανθρώπους είναι το ότι κάθε όρος και συνθήκη που τους κυβερνά, εμπίπτει σε μία κατηγορία, τον "Νόμο”. Όμως υπάρχουν κι άλλες μορφές νόμων στις οποίες υπακούουν οι άνθρωποι χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν εφαρμογή πάνω τους. Άλλη μία παρανόηση είναι το ότι το Σύνταγμα μας παρέχει τα δικαιώματά μας. Το Σύνταγμα δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να απαριθμεί τα δικαιώματα που ήδη έχουμε. Γεννηθήκαμε με αναφαίρετα δικαιώματα που μας κληροδότησε ο δημιουργός μας. Δεν μας έχουν δοθεί από κανένα και δεν μπορούμε να τα δώσουμε σε κανένα. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος με ένα δικαίωμά του, είναι το να αποφασίσει αν θα το ασκήσει ή όχι.
Το Ναυτικό Δίκαιο είναι γνωστό ως το δίκαιο της θάλασσας. Υπόκειται στο Αστικό Δίκαιο και αφορά μόνον εκείνους που επιλέγουν να το υπακούσουν. Το Ναυτικό Δίκαιο ορίζεται ως ένα τμήμα του διεθνούς ιδιωτικού Δικαίου που ελέγχει τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών που λειτουργούν πλοία στους ωκεανούς. Ας δούμε το πως και γιατί μία μορφή νόμου που προορίζεται για εταιρείες, επιχειρήσεις και πλοία, εφαρμόζεται και στους ανθρώπους. Αυτό επιτυγχάνεται με μία μορφή φραστικής μαγείας. Μια απλή διαστρέβλωση της γλώσσας έπεισε τους ανθρώπους ανά τον κόσμο ότι αυτοί οι νόμοι τους αφορούν. Μία κυρίαρχη πεποίθηση στον μοντέρνο πολιτισμό είναι ότι οι άδειες, τα πιστοποιητικά και άλλες μορφές εγγράφων είναι απαραίτητα για να οδηγήσουμε οχήματα, να χρησιμοποιήσουμε τους δρόμους, να χτίσουμε κατασκευές και κτήρια, να ασχοληθούμε με το ελεύθερο εμπόριο και πολλά άλλα. Δυστυχώς, αυτές οι πεποιθήσεις, στηρίζονται σε μικρή έως καμία έρευνα και είναι λανθασμένες. Αυτή η δομή πεποιθήσεων διαιωνίζεται από το Ναυτικό Δίκαιο.
Αυτή η μορφή νόμου αρχικά δημιουργήθηκε για να ελέγχει τα πλοία που προσάραζαν σε ξένα κράτη για την εισαγωγή ή εξαγωγή προϊόντων και υλικών πόρων. Σχετίζεται με τραπεζικά και εμπορικά θέματα κι όχι με αστικά. όταν ένα προϊόν ξεφορτώνεται από ένα πλοίο και πηγαίνει σε μια ξένη χώρα, υπάγεται στη δικαιοδοσία της με ένα πιστοποιητικό ως απόδειξη. Το πιστοποιητικό ορίζει την υπαγωγή του προϊόντος στη δικαιοδοσία της αντίστοιχης χώρας. Σκεφτείτε το γιατί θεωρητικά είναι απαραίτητο εξ αρχής να έχουμε πιστοποιητικό γέννησης. Το λεξικό Τραπεζικών Όρων του Barran ορίζει το πιστοποιητικό ως ένα έντυπο που εδραιώνει μία αξίωση κτήσης. Έτσι, όσοι έχουν πιστοποιητικό γέννησης, ορίζονται ως ιδιοκτησία κάποιου. Ιδιοκτησία όμως ποιού;
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως υποθήκη προς τα άλλα κράτη γιατί οι ΗΠΑ χρεοκόπησαν. Οι ΗΠΑ κήρυξαν πτώχευση στις 9 Μαρτίου του 1933 και άρχισαν να δανείζονται από έναν ιδιωτικό, μη κυβερνητικό οργανισμό που ονομάζεται "Ομοσπονδιακή Τράπεζα”. Δίχως χρήματα για να πληρώσουν τα δάνεια, οι ΗΠΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν τους πολίτες ως υποθήκη. Όλα τα πιστοποιητικά γέννησης και γάμου ήταν κυριολεκτικά αποδείξεις αποθήκης. Απλώς κοιτάξτε την ομοιότητα μιας απόδειξης αποθήκης κι ενός πιστοποιητικού γέννησης. Και τα δύο δηλώνουν ημερομηνία έκδοσης, σειριακό αριθμό, αριθμό μητρώου ή αριθμό παραστατικού, μία περιγραφή του προϊόντος και κάποιον εξουσιοδοτημένο να ενημερώσει την κατάλληλη υπηρεσία.
Με όλες αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες, η πλειονότητα των πολιτών αγνοούσε ότι εμπλέκονταν στο Ναυτικό Δίκαιο. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω της παραποίησης της γλώσσας. Το Ναυτικό Δίκαιο άλλαξε το νόημα της λέξης "άτομο” από έναν άνθρωπο σε μία εταιρεία. Άδειες οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, ασφαλιστήρια αυτοκινήτων, οικοδομικές άδειες, άδειες οπλοφορίας, άδειες εργασίας, φορολογικές δηλώσεις, πιστοποιητικά γέννησης και θανάτου, κλήσεις της τροχαίας και πολλές άλλες μορφές εντύπων που κάποτε θεωρούνταν απολύτως απαραίτητα, χρησιμοποιούνται είτε σε άτομα, είτε σε επιχειρήσεις.
Υπογράφοντας ένα τέτοιο έντυπο, έμμεσα μεταβιβάζετε τα δικαιώματά σας στο Σύνταγμα και υποβιβάζετε την ιδιότητά σας σε αυτή μιας εταιρείας που δημιουργείται με όνομα-τίτλο ακριβώς ίδιο με το δικό σας. Ο μόνος τρόπος για να διαχωρίσετε το όνομά σας από αυτό μιας εταιρείας είναι το να παρατηρήσετε ότι το όνομα της επιχείρησης γράφεται με κεφαλαία. Αυτό είναι γνωστό ως "Capitis Diminutio Maxima”. Ίσως προσέξατε ότι η άδεια οδήγησης, το πιστοποιητικό γέννησης, η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, η κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης και πολλά άλλα, χρησιμοποιούν κεφαλαία γράμματα για να δηλώσουν την επιχείρηση με το όνομά σας κι όχι με εσάς.

Η επιχείρηση είναι γνωστή ως τεχνητό πρόσωπο, ενώ εσείς, ως άνθρωποι, είστε γνωστοί ως φυσικό πρόσωπο. Αυτή η απάτη φτάνει πιο βαθιά όσον αφορά στα δικαστήρια. Όταν βρίσκεστε στο δικαστήριο, θα έχετε προσέξει ότι υπάρχουν οι θέσεις για τους μάρτυρες πίσω από έναν ξύλινο φράχτη. Ο κατηγορούμενος πρέπει να περάσει από την είσοδο στην άλλη πλευρά του φράχτη όπου κάθονται ο ενάγων και ο δικαστής. Αυτή η πράξη συμβολίζει την επιβίβαση σε πλοίο. Σήμερα, όλα γίνονται με βάση το Ναυτικό Δίκαιο. Ο δικαστής, λειτουργώντας ως τραπεζίτης, είναι υπεύθυνος για την ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει πάντα ένα χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με κάθε δίκη. Ο καπετάνιος έχει να κάνει με τραπεζικές και εμπορικές διαφορές. Μόλις πληρωθεί το χρέος, η υπόθεση κλείνει. Για να μην συσχετιστεί το δικαστήριο με το ναυτικό δίκαιο όπου τα δικαιώματά σας δεν προστατεύονται, πρέπει να αρνηθείτε να εκπροσωπήσετε το τεχνητό άτομο. Αυτό γίνεται με το να δηλώσετε ότι είσαστε το φυσικό πρόσωπο. Δεν έχετε όνομα ή επώνυμο καθώς αυτά συνιστούν εταιρικό τίτλο.
Σε μία δικαστική υπόθεση, το δικαστήριο σας κρίνει με βάση τον όρκο που παίρνετε. Κάθε δικαστής πρέπει να ορκιστεί για να ασκήσει τη νομική. Όμως πρέπει να καταστήσετε σαφές προς το δικαστήριο και τους ενόρκους ότι ο δικαστής δρα ως δικαστής κι όχι ως τραπεζίτης. Θυμηθείτε ότι είσαστε ένα ζωντανό έμβιο ον στη Γη. Κυβερνάστε μόνον από τη συνείδησή σας. Οι νόμοι δημιουργούνται εντός μιας κοινωνίας. Η κοινωνία που έφτιαξε τους νόμους που βλέπουμε να εφαρμόζονται σήμερα, καλείται κοινωνία του νόμου. Το πιο όμορφο μέρος αυτής της απάτης είναι ότι δεν είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας, έτσι οι νόμοι αυτοί τελικά δεν έχουν εφαρμογή επάνω μας. Δικαστές, δικηγόροι και αστυνομικοί είναι μέρη μιας κοινωνίας. Μέσα σε αυτή την κοινωνία, έχουν δημιουργήσει τη δική τους γλώσσα που μοιάζει με την αγγλική. Έχουν κάποια μικρά πράγματα που ονομάζονται καταστατικές πράξεις και κανονισμοί που μοιάζουν με νόμους αλλά στην πραγματικότητα έχουν εφαρμογή μόνον στα μέλη της κοινωνίας τους.
Έτσι, αυτό βασικά σημαίνει ότι όλες οι παραβάσεις του κ.ο.κ., τα κατώτατα όρια ηλικίας, και όλα εκτός από τη βλάβη προς άλλο άτομο ή ιδιοκτησία, δεν έχουν εφαρμογή σε κάποιο άτομο. Οι νόμοι έχουν εφαρμογή μόνον σε εκείνους που ανήκουν στο σύστημα νόμων. Το παιχνίδι που παίζεται είναι μία παραίσθηση. Έχετε την επιλογή να ανοίξετε τα μάτια σας και να διεκδικήσετε την ελευθερία με την οποία γεννηθήκατε, περιορισμένη από τίποτε άλλο εκτός από τα όρια της φαντασίας σας. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματά σας προστατεύονται. Μακράν, η πιο σημαντική γραμμή άμυνας ενάντια σε αυτή την απάτη, είναι το να έχετε γνώση της αλλοίωσης της γλώσσας και το να γνωρίζετε πως να διαμορφώσετε τα πιστεύω και τις αντιλήψεις σας.
"Στη θρησκεία και την πολιτική, οι πεποιθήσεις και οι δοξασίες σχεδόν σε κάθε περίπτωση έχουν δοθεί αναμασημένες και χωρίς έρευνα, από αρχές που και οι ίδιες δεν τις έχουν εξετάσει, αλλά τις έχουν λάβει αναμασημένες από άλλους που επίσης δεν τις εξέτασαν, των οποίων οι απόψεις για αυτές τις δοξασίες δεν έχουν καμία αξία.” Σε όλες τις μορφές αλλοίωσης της γλώσσας υπάρχει ένας αντικατοπτρισμός αυτών στον μικρόκοσμο της ψυχής. "Και το πρόβλημα που βλέπω σήμερα στην ανθρωπότητα είναι ότι πλέον δεν γνωρίζουμε τους εαυτούς μας. Έχουμε τη δουλειά των 9:00 με 17:00, έχουμε ένα σπίτι, παιδιά, λογαριασμούς, τηλεόραση, χόμπι, και τα λάθη στα οποία εμπίπτουμε καθημερινά και σταδιακά αρχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτοί είμαστε,
Όμως ποιοι είμαστε πίσω από τους εργασιακούς τίτλους, πίσω από την ιδιότητα "Μητέρα” ή "Πατέρας”, "Ένθεος” ή "Άθεος”, "Ρεπουμπλικάνος” ή "Δημοκρατικός”, "Μαύρος” ή "Λευκός”, "Άνδρας” ή "Γυναίκα”, ποιοί είμαστε; Ποιοί είμαστε κατά βάθος; Δεν γνωρίζουμε γιατί κάθε φορά που ακούμε μία απάντηση που δεν θέλουμε να δεχτούμε, την αρνούμαστε, την προβάλλουμε σε κάποιους άλλους και τους κρίνουμε επ’ αυτού. Αυτό λέγεται καταπίεση και βλέπουμε τις συνέπειές της σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ποιές είναι οι συνέπειες σε συλλογικό επίπεδο, στην ανθρωπότητα; Τι συμβαίνει όταν ολόκληρος ο κόσμος αρνείται να δει ποιος είναι εσωτερικά;

5. Ψυχή
Ο Carl Jung ανακάλυψε πως υπάρχει ένα συλλογικό ασυνείδητο συνδεδεμένο με όλους τους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει πως ολόκληρη η ανθρωπότητα μοιράζεται έναν κοινό νου. Αυτό είναι εμφανές στον κόσμο μέσω αναφορών κοινής μυθολογίας και συμβόλων, της έρευνας για τα μορφικά πεδία και την επιστήμη της κινησιολογίας. Αυτή η συλλογικότητα είναι ένα παγκόσμιο παράδειγμα του ασυνείδητου νου του ανθρώπινου σώματος, όπου τρισεκατομμύρια κυττάρων μοιράζονται το ίδιο σήμα. Αυτό το παράσιτο που ονομάζεται "ψευδο-Εγώ”, έχει ανάγκη από συνεχή τροφοδότηση για να επιβιώσει.
Η τροφή, τα καύσιμα και κάθε άλλη διατροφική μορφή είναι ενέργεια. Η ανθρώπινη συνείδηση είναι ένα πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Όταν αυτή η εν δυνάμει ενέργεια χρησιμοποιείται, απελευθερώνει κινητική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται για να διαιωνίσει το ψευδο-Εγώ μας. Αυτό συμβαίνει στους κατώτερους παρασιτικούς οργανισμούς, έως και τον συλλογικό οργανισμό που ονομάζεται "Ανθρωπότητα”. Ένα παράσιτο θα απελευθερώσει χημικές ουσίες που αναγκάζουν τον ξενιστή να ζητά την τροφή που αυτό το παράσιτο χρειάζεται για να επιβιώσει. Όσο ο ξενιστής αγνοεί τι συμβαίνει, θα συντηρεί το παράσιτο κι εκείνος θα πεινά.
Παρομοίως, ο Wilhelm Reich είχε πει ότι ολόκληρες κοινωνίες υποφέρουν από μία ψύχωση που προκαλείται από την έλλειψη διατροφής των βιολογικών μας ενστίκτων. Υποστηρίζει ότι η σεξουαλική καταπίεση συντηρεί τη δύναμη της εκκλησίας, η οποία έβαλε τις ρίζες της πολύ βαθιά στις εκμεταλλευόμενες μάζες μέσω του άγχους και της ενοχής για το σεξ. Προκαλεί δειλία έναντι της εξουσίας και κρατά τα παιδιά δέσμια των γονιών τους. Το αποτέλεσμα αυτών, είναι η υποδούλωση στην κρατική εξουσία και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Παραλύει την κριτική ικανότητα των καταπιεσμένων μαζών γιατί καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος της βιολογικής μας ενέργειας. Εν τέλει, παραλύει την αποφασιστική ανάπτυξη της δημιουργικότητας και καθιστά αδύνατη την επίτευξη κάθε προσδοκίας για ανθρώπινη ελευθερία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το επικρατών οικονομικό σύστημα στο οποίο μεμονωμένα άτομα μπορούν εύκολα να κυβερνούν ολόκληρες μάζες, ριζώνει στην ψυχή των καταπιεσμένων.”
Αυτό που κατέδειξε ο Reich σε αυτό το σημαντικό χωρίο, είναι ότι σε συλλογικό επίπεδο, η καταπίεση μιας φυσικής λειτουργίας, βιολογικής, πνευματικής ή συναισθηματικής, θα έχει ως αποτέλεσμα μία αφύσικη αντίδραση, μία ψυχική ασθένεια. Αυτή η ασθένεια αντανακλάται στις μάζες μέσω του συλλογικού ασυνείδητου και δρα ως επιδημία. Η ανθρωπότητα μαστίζεται από μία ανικανότητα για ελευθερία. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος και η μάζα, χάνουν την ικανότητα να αυτοκυβερνώνται σε ψυχικό επίπεδο, κι αυτό εκδηλώνεται μακροκοσμικά ως κυβέρνηση και οργανωμένες θρησκευτικές δυνάμεις. Έτσι, αδειάζει ο θρόνος, ο εθνικός και προσωπικός μας θρόνος προς οποιονδήποτε και οτιδήποτε.
Υποδεχτείτε τους φημισμένους κυβερνήτες της Γης τους πατριάρχες του πολιτισμού… πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πνευματική δικτατορία, ψυχική τυραννία. Αυτή η απλή ασθένεια της ψυχής μας, αυτή η έλλειψη ευθύνης και η απροθυμία προς βασική ανθρώπινη ελευθερία, άνοιξε το δρόμο προς κάθε τύραννο που κυβέρνησε σε αυτόν τον πλανήτη. Η ανθρωπότητα είναι εγκλωβισμένη στον κύκλο του φόβου, της απάθειας και του μίσους.
Αυτά τα ένστικτα καθοδηγούν ιεραρχικά πολιτικά συστήματα και γραφειοκρατίες που πολύ συχνά περιορίζουν το ανθρώπινο δικαίωμα προς αναζήτηση της ευτυχίας. Μία κοινωνία θεμελιωμένη στον φόβο, την απάθεια και το μίσος, δημιουργεί ένα σύστημα το οποίο επηρεάζει εκ βαθέων την ευτυχία του ατόμου. Καταπιέζει την προσωπική εξέλιξη και συντηρεί ένα μοντέλο κυκλικών συμπεριφορών υπεροχής και υποτέλειας και μία κοινωνική τάξη βασισμένη σε ψεύτικα ιδανικά. Όμως αυτοί οι καταπιεστικοί τύραννοι που δαιμονοποιήθηκαν από τις μάζες δεν διαφέρουν από εμάς. Για την ακρίβεια, είναι ένα με εμάς.
Στο βιβλίο του "Ο προφήτης”, ο Kahlil Gibran, ποιητικά αναφέρει: "Σας λέγω, όπως οι άγιοι και οι δίκαιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον ανώτερο από εσάς, έτσι οι κακοί και οι αδύναμοι δεν μπορούν να πέσουν χαμηλότερα από τον χαμηλότερο που βρίσκεται επίσης μέσα σας. Ο καθένας μας έχει την ικανότητα να πράξει την πιο απεχθή αμαρτία ή να δείξει την πιο όμορφη συμπόνια για έναν συνάνθρωπό του”. Αυτός είναι ο ορισμός της ασθένειας της ανθρώπινης ψυχής.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν παλεύουμε ενάντια σε σάρκα και αίμα αλλά ενάντια σε αρχές, ενάντια σε δυνάμεις, ενάντια στους σκοτεινούς κυβερνήτες αυτού του τόπου, ενάντια στην κακία που βρίσκεται σε υψηλές θέσεις. Σκεφτείτε οποιαδήποτε θέση εξουσίας ανώτερη από εσάς, βασιλικές οικογένειες, ηγέτες κυβερνήσεων, ενωμένα έθνη, οικονομικοί οργανισμοί, μονοπώλια και η καταστροφική δύναμη των πολυμέσων. Όλα αυτά αποτελούν όψεις του ψευδο-Εγώ μας. Είναι τα φυσικά συμπτώματα της ασθένειάς μας. Έχουν ανάγκη τη συνειδητή μας συμμετοχή, τη συνειδητή μας ενέργεια για να επιβιώσουν. Γιατί, χωρίς τη δική μας συνεργασία, χωρίς την παροχή της συνενοχής μας, θα πεινάσουν. Η ίδια τους η φύση εξαρτάται στην επιθυμία μας να μας κυβερνούν. Κι ένα τυπικό σύμπτωμα αυτής της ασθένειας στην ανθρωπότητα σήμερα είναι η συνεχή μας άρνηση της ασθένειάς μας.

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!