Πέμπτη, 23-ΝΟΕ-2017, 2:44 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Μυστικά αρχεία Βατικάνου

Το Βατικανό θα δημοσιεύσει μυστικά αρχεία για την αντιναζιστική δράση του Πίου ΧΙΙ
Σε μια προσπάθεια να αντιπαρέλθει τις κατηγορίες εναντίον του Πάπα Πίου ΧΙΙ, ότι δεν έκανε τίποτε για να σταματήσει το Ολοκαύτωμα, το Βατικανό ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα δώσει στη δημοσιότητα μυστικά αρχεία της περιόδου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε ανακοίνωση της Αγίας Έδρας επισημαίνεται πως επιλεγμένα αρχεία από την χρονική περίοδο μέχρι το 1939, όταν ο μελλοντικός ποντίφικας ήταν πρεσβευτής του Βατικανού στη Γερμανία, θα τεθούν στη διάθεση μελετητών και ειδικών ιστορικών στις αρχές του 2003. Τα έγγραφα αυτά αφορούν στις σχέσεις του Βατικανού με τη Γερμανία από το 1922 έως το 1939. Σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα θα ανοιχτούν ορισμένα αρχεία της περιόδου 1939 - 1958.
Ιστορικοί από όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα εβραϊκές οργανώσεις έχουν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία που έχουν σχέση με τον Πίο ΧΙΙ, τον οποίον κατηγορούν για απραξία κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Το Βατικανό απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές, λέγοντας ότι ο Πάπας βοήθησε κρυφά τους Εβραίους και πως δεν μίλησε ποτέ για αυτή του τη δραστηριότητα φοβούμενος τα αντίποινα των ναζί στις χώρες που είχαν καταλάβει τα γερμανικά στρατεύματα.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά Αμήν. Η αφίσα της ταινίας, μάλιστα, όπου απεικονίζεται ένας χριστιανικός σταυρός, ο οποίος στο πάνω μέρος του γίνεται σβάστικα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας.
Στην ταινία του ο Γαβράς κατηγορεί την Καθολική Εκκλησία για απραξία την εποχή της εξόντωσης των Εβραίων από τους ναζί. Μάλιστα, την Πέμπτη ο σκηνοθέτης δήλωσε από το Βερολίνο: «Η Εκκλησία συμφώνησε να αφήσει τον σταυρό του Χριστού να συγκατοικήσει με το ναζιστικό σύστημα για περισσότερα από δέκα χρόνια».

Θησαυροί των Μυστικών Αρχείων του Βατικανού αποκαλύπτονται
Μια επιστολή του 13ου αιώνα από τον εγγονό του Τζέγκινς Χαν (Genghis Khan) που απαιτούσε υποταγή και υποτέλεια από τον Πάπα Ιννοκένδιο το τέταρτο και μια άλλη από τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Χιροχίτο του 20ου αιώνα είναι ανάμεσα σε μια συλλογή εγγράφων από τα μυστικά αρχεία του Βατικανού που έχουν δημοσιευθεί για πρώτη φορά.
Τα αρχεία της Ιεράς Έδρας περιέχουν τους περγαμηνές, παπύρους και δερμάτινους συνδεδεμένους τόμους με την αλληλογραφία της Αγίας Έδρας που χρονολογείται περισσότερο από 1000 χρόνια.
Οι υψηλής ποιότητας αναπαραγωγές 105 εγγράφων, 19 των οποίων δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, έχουν δημοσιευθεί σε ένα βιβλίο. Το βιβλίο «Τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού», παρουσιάζει μεταξύ άλλων, μια επιστολή του Πάπα προς τον Χίτλερ, μια ικεσία προς την Αγία Έδρα γραμμένη σε φλοιό σημύδας από μια φυλή βόρειοαμερικανών Ινδιάνων, και μια παράκληση από την Βασίλισσα Μαρία των Σκοτσέζων.

Τα μυστικά του Βατικανού!
Τα έγγραφα του Βατικανού για τις δίκες των Ναϊτών Ιπποτών παρέμειναν κρυφά περίπου 700 χρόνιαΒατικανόΒιβλίο για τους Ναΐτες ιππότες πρόκειται να εκδώσει το Βατικανό. Πρόκειται για μια περιορισμένη, πολύ ακριβή έκδοση που ασχολείται με τις δίκες των Ναϊτών ιπποτών που έγιναν κατά τον 14ο αιώνα.Το βιβλίο θα έχει τίτλο «Η Δίκη των Ναϊτών» (Processus contro Templarios) και θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο και τα ιστορικά στοιχεία της δίκης που κρατούνταν κρυφά εδώ και 700 χρόνια. Η τιμή του θα είναι 5.900 ευρώ και θα εκδοθεί σε 799 αντίτυπα.Το χριστιανικό στρατιωτικό τάγμα είχε κατηγορηθεί για αίρεση και σεξουαλικά παραπτώματα. Το 1307 ο Γάλλος βασιλιάς Φίλιππος ο 4ος ο Ωραίος διέταξε τη σύλληψη και την παραπομπή των Ναϊτών σε δίκη, σημαίνοντας έτσι το τέλος του τάγματος, τα μέλη του οποίου κάηκαν στην πυρά.«Πρόκειται για ένα ορόσημο, γιατί πρόκειται για την πρώτη φορά που αυτά τα έγγραφα εκδίδονται από το Βατικανό, γεγονός που τους δίνει μια σφραγίδα κύρους σε όλο το σχέδιο» δήλωσε η καθηγήτρια Μπάρμπαρα Φρέιλ που εργάζεται στο τμήμα απορρήτων αρχείων του Βατικανού.Το πακέτο θα είναι τοποθετημένο σε μαλακή δερμάτινη θήκη που θα περιλαμβάνει βιβλίο με σχόλια, αντίγραφα των εγγράφων στα Λατινικά καθώς και αντίγραφα κέρινων σφραγίδων που χρησιμοποιούνταν κατά τον 14ο αιώνα.Το τάγμα έχει μπει στη σφαίρα του θρύλου για έναν θησαυρό που πιθανολογείται ότι είχαν ανακαλύψει. Το τάγμα των Ναϊτών ιδρύθηκε το 1119 και απέκτησαν αμύθητα πλούτη.

Βατικανό και η συνωμοσία κατά της Ελλάδας
O πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα Εμμανουέλε Γκράτσι αποκάλυψε ότι ο Τσιάνο τον είχε ρωτήσει πώς θα ήταν δυνατόν (να βρεθούν κάποιοι Αλβανοί που θα έβγαζαν από την μέση τον βασιλέα της Ελλάδας).  Σε μια δεξίωση λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 1940, στη Ρώμη, στην οποία παρευρίσκονταν όλοι σχεδόν οι ξένοι διπλωμάτες, ο Τσιάνο απαντώντας στον εκπρόσωπο του Βατικανού, ο οποίος τον ρώτησε για τα σχέδιά του στην Αλβανία, ακούστηκε να λέει, με φωνή που να τον προσέξουν οι ξένοι, ότι η Ελλάδα «είναι τόσο φτωχή, που μόνο ένας τρελός θα την εποφθαλμιούσε». Μία εβδομάδα αργότερα ο ίδιος ο Τσιάνο γράφει στο «Ημερολόγιό» του: «Όλο το πρόγραμμα οδοποιίας στην Αλβανία έχει κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα». Άλλωστε, όταν η Ιταλία κατέλαβε την Αλβανία, τον Απρίλιο του 1939, πάλι για να κοιμίσει την Αθήνα, τηλεγραφεί στον Ιταλό πρεσβευτή στην Αθήνα Εμμανουέλε Γκράτσι «να επισκεφθεί το ταχύτερον τον πρωθυπουργό, στρατηγό Μεταξά, και να τον διαβεβαιώσει ότι οι φήμες για ιταλικές προετοιμασίες με στόχο την Ελλάδα είναι απολύτως ψευδείς και τις κυκλοφορούν agents provicateurs» (η λέξη provοcateurs είναι γραμμένη ανορθόγραφα, στο πρωτότυπο).
Ο Μεταξάς σημειώνει κάπου στο δικό του ημερολόγιο  αυτή την ψευδή διαβεβαίωση. Ο Γκράτσι στο βιβλίο του «Ιl Ρrincipio della fine» (1945) αποκαλύπτει ότι στις 30 Απριλίου 1940 είχε συνάντηση με τον υπουργό του, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, και αφού συζήτησαν για την αγγλική διείσδυση  στην Ελλάδα και στην  ηττοπάθεια των φιλοπόλεμων  Ελλήνων αξιωματικών, ο Τσιάνο, προσποιούμενος ότι δήθεν αναρωτιέται, ζήτησε τη γνώμη του πρέσβη του πώς θα ήταν δυνατόν να βρεθούν κάποιοι Αλβανοί που θα ξεκαθάριζαν τον βασιλέα της Ελλάδας. Ο Γκράτσι εξανίσταται. Πώς ήταν δυνατόν ο υπουργός του να νομίζει ότι ένας άνθρωπος [σαν τον Γκράτσι] θα μπορούσε να κάνει τέτοια δουλειά. Τα γερμανικά αρχεία  αναφέρουν ότι το ίδιο ερώτημα έθεσε ο Τσιάνο και στον υπαρχηγό της Μυστικής Υπηρεσίας του Φασιστικού Κόμματος Ετορε Γκαλβάνι.

Το Βατικανό οργάνωσε τη δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου
Την τότε κυβέρνηση του Βατικανού υποδεικνύει ως "εγκέφαλο” πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ το 1981 ο επίδοξος δολοφόνος του, Mehmet Ali Agca.
"Η κυβέρνηση στο Βατικανό αποφάσισε τη δολοφονία του Πάπα. Αυτοί τη σχεδίασαν και την οργάνωσαν. Τη διαταγή για τα πυρά κατά του Πάπα την έδωσε ο Γραμματέας του Βατικανού,”, δήλωσε ο Agca στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης της χώρας καταγωγής του, μετά την απελευθέρωσή του, στις 18 Ιανουαρίου.
Η τελευταία αυτή κατηγορία είναι μία από τις πολλές που έχει εξαπολύσει, κατά καιρούς ο Agca, ο οποίος παλιότερα είχε κατηγορήσει μια παλαιστινιακή ομάδα ως υπεύθυνη για την απόπειρα, ενώ αργότερα έριξε την ευθύνη στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον είχαν στρατολογήσει οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες, ενεργώντας κατ' εντολήν της σοβιετικής KGB, επειδή, όπως είπε, φοβόταν ότι, ο ποντίφικας θα ενθάρρυνε μια αντι-κομμουνιστική εξέγερση.
Τρεις Τούρκοι και τρεις Βούλγαροι που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με τον Agca, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι από ιταλικό δικαστήριο, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Ο Agca παρέμεινε επί 19 χρόνια στις ιταλικές φυλακές για την υπόθεση της απόπειρας κατά του Πάπα και άλλη μια δεκαετία στις τουρκικές φυλακές, εξαιτίας της δολοφονίας ενός Τούρκου εκδότη.
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ συνάντησε κι έδωσε συγχώρεση στον επίδοξο δολοφόνο του το 1983.
Ο Agca έχει χαρακτηρίσει εαυτόν ως τον "αιώνιο Χριστό”, ενώ έχει προαναγγείλει και το τέλος του κόσμου, λέγοντας πως έως το τέλος του αιώνα, όλοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν.


Ο αρχιεξορκιστής των... 70.000 «απεταξάμην»
Ο πατέρας Γκαμπριέλε Αμόρθ, 85 ετών σήμερα, ήταν επί 25 χρόνια αρχιεξορκιστής της Αγίας Εδρας και, όπως υποστηρίζει, έχει αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 περιπτώσεις δαιμονισμού. Ο ίδιος όμως δαιμόνισε το Βατικανό γιατί στο βιβλίο του «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή», το οποίο κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές στην Ιταλία, κατηγορεί την Αγία Εδρα ως θύλακο παιδοφιλικών πράξεων και ανομολόγητων σεξουαλικών σκανδάλων
O ΔΙΑΒΟΛΟΣ είναι παράνομος μετανάστης, αλλά με πασίγνωστη διεύθυνση κατοικίας: το Βατικανό! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πατέρας Γκαμπριέλε Αμόρθ, ο επί 25 χρόνια αρχιεξορκιστής
της Αγίας Εδρας, στο βιβλίο του με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή», το οποίο κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές στην Ιταλία. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ο 85χρονος ιερέας, τα περιστατικά παιδεραστίας εντός των κόλπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν πληθύνει και
ο αέρας γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου μυρίζει... θειάφι. Οι αναμνήσεις του πατέρα Αμόρθ, ο οποίος πήρε επίσημα τον τίτλο του εξορκιστή το 1986 και έκτοτε λέει ότι έχει αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 περιπτώσεις δαιμονισμού, αναμένεται να «διαολίσουν» για τα καλά την Παπική Εδρα.
«Μέσα στο Βατικανό μπορεί κανείς να δει τη σήψη» γράφει στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή» ο ιταλός Γκαμπριέλε Αμόρθ, ο 85χρονος που εδώ και μερικές ημέρες έχει βάλει με τους ισχυρισμούς του όλο το Βατικανό να «καίει σε αργή φωτιά». Ο πατέρας Αμόρθ, μια σύγχρονη ενσάρκωσητου Ιγνάτιου Λογιόλα, του διαβόητου ιησουίτη μοναχού και επικεφαλής της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης κατά τον 16ο αιώνα, κατηγορεί την Παπική Εδρα ως θύλακο παιδοφιλικών πράξεων και ανομολόγητων σεξουαλικών σκανδάλων. Ο από το 1986 αρχιεξορκιστής της Καθολικής Εκκλησίας πιστεύει πως πλέον έχει κάθε δικαίωμα να μιλάει για τη φύση του Διαβόλου.
«Ο Σατανάς είναι ένα πνεύμα αόρατο.Υλοποιεί όμως τις προθέσεις του μέσω των ανθρώπων που εξουσιάζει προκαλώντας τους βλασφημίες και κύματα θλίψης.Μπορεί να παραμείνει κρυφός, να μιλήσει διαφορετικές γλώσσες, να μεταμφιεστεί ή να εμφανιστεί σύμφωνος με τις προθέσεις του ατόμου. Κάποιες φορές μου κάνει και πλάκα» λέει ο πατέρας Αμόρθ, υποστηρίζοντας πως «ακόμη και η απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ το 1981 ήταν έργο του Διαβόλου.Τι άλλο μπορεί να ήταν; Ή θυμάστε το, προ εβδομάδων, περιστατικό στη λειτουργία των Χριστουγέννων με την ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα που αποπειράθηκε να ρίξει τον Πάπα Βενέδικτο ΧVΙ στο έδαφος;Γιατί κάποιος να θέλει να αφανίσει τον Πάπα;Μόνο αν έχει μπει μέσα του κάποιο κακό πνεύμα, το οποίο τον ωθεί σε τέτοιες πράξεις» συμπληρώνει ο ιερέας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ιταλού πατέρα Χοσέ Αντόνιο Φορτέα, ο οποίος χαρακτηρίζει τον συνάδελφό του «υπερβολικό στις κρίσεις του».
Ο πατέρας Αμόρθ είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ιωσήφ Στάλιν έκαναν όλες αυτές τις απεχθείς πράξεις επειδή κατέχονταν από τον Διάβολο, ενώ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν καταγγείλει τη σειρά μυθιστορημάτων «Χάρι Πότερ», της αγγλίδας συγγραφέως Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, υποστηρίζοντας ότι αυτά παρουσιάζουν εσφαλμένα τις διαφορές μεταξύ μαύρης και λευκής μαγείας. Ο αρχιεξορκιστής της Αγίας Εδρας βρήκε την ταινία «Ο εξορκιστής» του 1973 απόλυτα ακριβή και ρεαλιστική, έστω και με μικρές δόσεις απαραίτητης χολιγουντιανής υπερβολής.
Το Βατικανό δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση ή σχόλιο πάνω στα λεγόμενα του πατέρα Αμόρθ, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν πως σύντομα θα ακολουθήσει μια αρκούντως οργίλη αντίδραση του Πάπα Βενέδικτου ΧVΙ.
Η Αγία Εδρα εδώ και πολλά χρόνια στέλνει τους επίδοξους εξορκιστές της στο Regina Αpostolorum Ρontifical Αthenaeum, το πανεπιστήμιο της Καθολικής Εκκλησίας, με σκοπό να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων ψυχολογίας, νομικής και ιστορίας του σατανισμού, στην προσπάθειά της να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο καταρτισμένους θρησκευτικούς «θεραπευτές».

Παιδεραστία και αίμα στο Βατικανό
«ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα και οι παιδοφιλικές δραστηριότητες των ιερέων είναι η πιο απτή απόδειξη ότι στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας ζει και βασιλεύει ο Διάβολος. Δεν λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται πως μέσα στα άγια δωμάτια υπάρχει ο "καπνός του Διαβόλου”» (μια φράση που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1972, από τα χείλη του Πάπα Παύλου VΙ, ύστερα από κάποια εξακριβωμένα περιστατικά παιδεραστίας) ισχυρίζεται ο πατέρας Αμόρθ. Και αναφέρει ως ένα ακόμη παράδειγμα «διαβολικής συμπεριφοράς» τη συγκάλυψη τριών θανάτων που συνέβησαν το 1998 μέσα στο Βατικανό. Τότε οι δολοφονίες του διοικητή των Ελβετών Φρουρών Αλόις Εστερμαν, της συζύγου του και του δεκανέα Σεντρίκ Τορνέ είχαν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην Αγία Εδρα. Το πόρισμα ανέφερε ότι ο δεκανέας σκότωσε τον διοικητή και τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, αλλά οι συγγενείς του Τορνέ έκαναν λόγο για «ένοχα μυστικά». «Αναρωτιέμαι γιατί, ενώ υπήρχαν υποψίες πως τα κίνητρα των φόνων ήταν σεξουαλικής φύσεως, για παρελθόν ομοφυλοφιλίας και για την εμπλοκή ενός τέταρτου προσώπου το οποίο ποτέ δεν βρέθηκε, κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν άρον άρον την υπόθεση» καταλήγει ο πατέρας Αμόρθ.

«Μαύρο» χρήμα στο Βατικανό

Ο πρόεδρος της τράπεζας του Βατικανού IOR, Ετορε Γκότι Τεντέσκι, βρίσκεται στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας

Στο επίκεντρο έρευνας της Εισαγγελίας της Ρώμης για παραβίαση του νόμου κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος βρίσκεται ο πρόεδρος της τράπεζας του Βατικανού IOR (Ινστιτούτο Θρησκευτικών Εργων), Ετορε Γκότι Τεντέσκι, καθώς και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Πάολο Τσιπριάνι, ενώ κατασχέθηκαν για "προληπτικούς λόγους" 23 εκατομμύρια ευρώ απ' τα κεφάλαια της τράπεζας.
Το γραφείο του Γκότι Τεντέσκι -στενού συμβούλου του νυν υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι- αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ενώ το Βατικανό εξέφρασε "προβληματισμό" και "έκπληξη".
Τα 23 εκατομμύρια ευρώ που κατασχέθηκαν αφορούν δύο πρόσφατες συναλλαγές σε λογαριασμό της ΙΟR που θεωρήθηκαν ύποπτες απ' τις αρμόδιες φορολογικές Αρχές. Η μία αφορούσε σε κατάθεση 20 εκατομμυρίων ευρώ σε γερμανική θυγατρική αμερικανικής τράπεζας και η δεύτερη στη μεταφορά τριών εκατομμυρίων ευρώ σε ιταλική τράπεζα. Η έρευνα των εισαγγελέων, Νέλο Ρόσι και Στέφανο Φάβα, διεξάγεται βάσει του νέου νόμου που τέθηκε σε ισχύ το 2007 και υποχρεώνει τις τράπεζες να ανακοινώνουν το όνομα του εντολέα για οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική συναλλαγή, όπως επίσης να δηλώνουν τον στόχο και το είδος της συναλλαγής.

Ανακοίνωση
Στην ανακοίνωσή του το Βατικανό "εκφράζει προβληματισμό και έκπληξη όσον αφορά την πρωτοβουλία της Εισαγγελίας της Ρώμης", λαμβάνοντας υπόψη ότι "τα απαραίτητα στοιχεία έχουν ήδη διατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας της Ιταλίας".
Στην ίδια ανακοίνωση, η Αγία Εδρα τονίζει ότι εργάζεται εδώ και καιρό για να καταστήσει πιο διαφανή τα οικονομικά της, ώστε να βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Τέλος, το Βατικανό εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της τράπεζας.
Η τράπεζα του Βατικανού είχε και παλαιότερα -το 1982- εμπλακεί σε μεγάλο σκάνδαλο που αφορούσε την απάτη της χρεοκοπίας της Banco Ambrosiano, της μεγαλύτερης τότε ιδιωτικής τράπεζας της Ιταλίας. Μετά τη χρεοκοπία της τράπεζας, ο τότε πρόεδρός της, Ρομπέρτο Κάλβι, γνωστός ως "τραπεζίτης του Θεού", λόγω των στενών δεσμών του με το Βατικανό, δολοφονήθηκε.

"Ημουν εκτελεστής του Βατικανού"!
Το Βατικανό ενορχήστρωσε τη δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'. Αυτή τη συνταρακτική δήλωση έκανε στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT ο ίδιος ο εκτελεστής, ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο οποίος στις 13 Μαΐου του 1981 είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του ποντίφικα.
«Η κυβέρνηση του Βατικανού βρισκόταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα. Το αποφάσισε ο καρδινάλιος Αγκοστίνο Καζαρόλι, το νούμερο δύο του Βατικανού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αγκτσά, διευκρινίζοντας ότι ο Καζαρόλι είχε βάλει έναν πράκτορά του, τον πατέρα Μικέλε, να μεταβιβάσει την εντολή στους εκτελεστές. «Εκανα πρόβες για την επίθεση μαζί με τον πατέρα Μικέλε και έναν ακόμα πράκτορα του Βατικανού. Συναντήθηκα μαζί τους αρκετές φορές και μάλιστα είχαμε πάει και στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να σχεδιάσουμε την επίθεση» είπε ο Τούρκος τρομοκράτης, επισημαίνοντας ότι στο σχέδιο αυτό δεν είχαν εμπλακεί ούτε η αμερικανική CIA, ούτε η σοβιετική KGB, ούτε άλλες μυστικές υπηρεσίες. Και τόνισε ότι όταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' τον επισκέφτηκε τον Δεκέμβριο του 1983 στη φυλακή, «δεν με ρώτησε τίποτα για τους εντολοδότες, γιατί γνώριζε πολύ καλά ότι από πίσω κρυβόταν το Βατικανό».
Ο Αγκτσά αποκάλυψε ακόμα ότι έλαβε 50.000 δολάρια για να πραγματοποιήσει την επίθεση. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν είχε εντολή να σκοτώσει τον Πάπα, αλλά μονάχα να τον τραυματίσει, «για να γίνει πραγματικότητα μία από τις προφητείες της Φατιμά».
Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τον Τούρκο τρομοκράτη, ήταν να καταρρεύσει η σοβιετική αυτοκρατορία: «Μετά την επίθεση, η έχθρα απέναντι στη Σοβιετική Ενωση ενισχύθηκε και όλα εξελίχθηκαν όπως εκείνοι επιθυμούσαν».
Το μόνο που δεν εξελίχθηκε βάσει αρχικού προγράμματος ήταν η διάρκεια φυλάκισης του Τούρκου εκτελεστή. «Ο Μικέλε μού είχε εγγυηθεί ότι μετά από δύο χρόνια στη φυλακή θα έβγαινα έξω» αποκάλυψε ο Αγκτσά, ο οποίος εξέτισε τελικά ποινή δεκαεννέα ετών σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Ιταλίας, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στην Τουρκία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιανουάριο.

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!