Σάββατο, 25-ΝΟΕ-2017, 1:21 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Σκάνδαλο:Κινδυνεύει με φυλάκιση ο μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου

Το Σάββατο θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία στη δίκη του πρώην μπάτλερ του πάπα, του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε εκατοντάδες έγγραφα στα διαμερίσματα του Βενέδικτου 16ου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Το κατηγορητήριο, η ακροαματική διαδικασία, οι απαντήσεις των μερών και η απολογία του κατηγορουμένου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διαβουλεύσεις και θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία», δήλωσε ο ιερέας Λομπάρντι.

Ο Γκαμπριέλε κινδυνεύει με φυλάκιση ως τεσσάρων ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ένας αστυνομικός κατέθεσε πως πάνω από χίλια έγγραφα, ένα μέρος των οποίων απευθυνόταν στον πάπα Βενέδικτο 16ο ή ήταν υπογραμμένο απ' αυτόν, κατασχέθηκαν στην κατοικία του Γκαμπριέλε στο Βατικανό κατά τη σύλληψή του το Μάιο.
«Βρέθηκαν πάνω από χίλια έγγραφα ενδιαφέροντος, πρωτότυπα ή φωτοτυπίες κατά την έρευνα στις 23 Μαΐου. Ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα διάφορα χαρτιά, στην κατοικία του Γκαμπριέλε», δήλωσε ο επιθεωρητής Σιλβάνο Κάρλι, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέθεσαν κατά την τρίτη ημέρα της δίκης του μπάτλερ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο Γκαμπριέλε είχε επίσης στην κατοχή του έγγραφα που έφεραν την ένδειξη «προς καταστροφή».

Είπαν ακόμη πως η κλοπή των εγγράφων έθεσε σε κίνδυνο μερικές επιχειρήσεις του Βατικανού και ότι ο Γκαμπριέλε είχε τυπώσει οδηγίες για το πώς να κρύβει αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και να χρησιμοποιεί με μυστικότητα κινητά τηλέφωνα.
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!