Σάββατο, 25-ΝΟΕ-2017, 6:53 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Θεωρίες Συνωμοσίας

Θεωρίες Συνωμοσίας: Μερικές ενδιαφέρουσες αλήθειες (?)

Η αλήθεια είναι πως οι θεωρίες συνωμοσίας οδηγούν συχνά σε ένα φαύλο κύκλο –αν, δε, συνδυαστούν μεταξύ τους σχηματίζουν ένα λαβύρινθο χωρίς τέλος, μία θεώρηση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που δε βγάζει, εν τέλει, ιδιαίτερο νόημα. Γι’ αυτό ακριβώς, όμως, είναι ενδιαφέρουσες. Διότι, είτε τις πιστεύεις είτε όχι, σχεδόν πάντα έχουν μια βάση, απαντούν σε ένα «μυστήριο», αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή των πραγμάτων, επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις –τεκμηριωμένες ή όχι, μικρή σημασία έχει– σε αναπάντητα ερωτήματα και, υπό αυτήν έννοια, καλύπτουν την ανάγκη του ανθρώπου «να ξέρει» –λίγο πολύ το ίδιο πράγμα κάνουν και οι θρησκείες.

Επειδή, πέραν όλων των άλλων «σοβαρών» πτυχών τους, κάποιες από αυτές είναι και διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πλέον «πιπεράτες» θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή ευρέως ανά τον πλανήτη και σας τις παρουσιάζουμε, αφήνοντας τα συμπεράσματα σε εσάς. Μόνο θυμηθείτε τον Τζέρυ Φλέτσερ πριν βιαστείτε να τις απορρίψετε γελώντας.

Εξωγήινα ερπετά εξουσιάζουν τον πλανήτη
Η Christine Fitzgerald, έμπιστη φίλη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, ισχυρίζεται ότι η τελευταία της είχε πει πως τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας είναι εξωγήινα ερπετά που μπορούν να αλλάζουν μορφή. Ο David Icke, δημοσιογράφος του BBC, γνωστός για τα «συνωμοσιολογικά» βιβλία του, πήγε τη θεωρία ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι ο πλανήτης κυβερνάται από δεινοσαυρόμορφα εξωγήινα ερπετά, προερχόμενα από τον αστερισμό Draco (οποιαδήποτε ομοιότητα με εγχώριους ισχυρισμούς περί αστερισμών και εξωγήινων θεών είναι καθαρά συμπτωματική) που πίνουν ανθρώπινο αίμα για να διατηρούν την ανθρώπινη μορφή τους.

Οι αποδείξεις που παρέχει για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ποικίλλουν, από περιγραφές των "Annunaki” –που ο ίδιος μεταφράζει «εκείνοι που ήρθαν από τον ουρανό στη Γη»– από τους Σουμέριους μέχρι τον όφη της Βίβλου και τους γενεαλογικούς συνδέσμους της οικογένειας Μπους και του Οίκου του Γουίντσορ. Παρά το αναπόδεικτο των ισχυρισμών του, και τις κατηγορίες που του έχουν κατά καιρούς αποδοθεί για αντισημιτισμό και συσχετισμούς με την ακροδεξιά, τα βιβλία του πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα και ο ίδιος δίνει τακτικά διαλέξεις σχετικά με τη «νέα τάξη πραγμάτων». Οποιαδήποτε ομοιότητα με εγχώριους συνωμοσιολόγους σας έρχεται στο νου είναι, και πάλι, συμπτωματική.

Ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στη σελήνη
"Space may be the final frontier, but it’s made in a Hollywood basement” τραγουδάνε οι Red Hot Chilli Peppers, αποτίνοντας φόρο τιμής σε μια από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας από καταβολής κόσμου. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: οι σκιές είναι λάθος, η ποιότητα των φωτογραφιών είναι, στην κυριολεξία, "too good to be true”, κανένα αστέρι δε φαίνεται στον ουρανό, η επιφάνεια της σελήνης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι τόσο ζεστή που το φωτογραφικό φιλμ θα έπρεπε να λιώνει, η προσγείωση δε δημιούργησε κρατήρα στο έδαφος, τα backgrounds των φωτογραφιών που υποτίθεται ότι τραβήχτηκαν χιλιόμετρα μακριά είναι πανομοιότυπα και –το γνωστότερο όλων– η αμερικανική σημαία που οι αστροναύτες υψώνουν κυματίζει παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αέρας στο φεγγάρι. Σαφέστατα, δεν υπάρχει θεωρία συνωμοσίας δυσκολότερη στην αμφισβήτησή της.

Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν «εσωτερική υπόθεση»
Ίσως κανένα άλλο γεγονός στην παγκόσμια θεωρία να μην έχει δημιουργήσει τόσο πολλούς αστικούς θρύλους, εναλλακτικές υποθέσεις και θεωρίες συνωμοσίας όσο το χτύπημα των Δίδυμων Πύργων και του Πενταγώνου. Μερικά από τα στοιχεία επάνω στα οποία είναι χτισμένη η θεωρία πως οι επιθέσεις έγιναν «από μέσα», για να νομιμοποιηθεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και να περιοριστούν οι πολιτικές ελευθερίες, λένε ότι οι πύργοι κατέρρευσαν κάθετα, σαν από ελεγχόμενη έκρηξη – κατεδάφιση, ότι κανένα άλλο ατσάλινο κτίριο δεν έχει καταρρεύσει πριν ή μετά την 11η Σεπτεμβρίου λόγω φωτιάς, ότι στις φωτογραφίες του συντετριμμένου αεροπλάνου στο Πεντάγωνο δε φαίνεται κανένα κομμάτι καμένου μετάλλου, κανένα ανθρώπινο σώμα, καμία αποσκευή και κανένα κάθισμα αεροπλάνου και ότι τα αντιπυραυλικά συστήματα του Πενταγώνου θα έπρεπε να είχαν «δει» την Πτήση 77. Κερασάκι στην τούρτα, το FBI κατέσχεσε ένα βίντεο τραβηγμένο από κοντινό βενζινάδικο που φημολογείται πως κατέγραφε την πρόσκρουση στο Πεντάγωνο και έδωσε τροφή στους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας για τα επόμενα 200 χρόνια. Το βίντεο δε δημοσιεύτηκε ποτέ.

Τα barcodes μας «ελέγχουν»
Στο βιβλίο της «The New Money System 666», η Mary Stewart Relfe ισχυρίζεται ότι τα barcodes κωδικοποιούν με διάφορους τρόπους τον αριθμό 666, το βιβλικό «αριθμό του θηρίου». Η θεωρία διαδόθηκε ευρύτερα από τον Sollog, τον αυτοαποκαλούμενο και σύγχρονο Νοστράδαμο, μεσσία, γιο του θεού κλπ, που αρνείται να βάλει barcde στα βιβλία του υποστηρίζοντας ότι «κάθε ηλεκτρονικό σύστημα αρίθμησης που επιβάλλεται από κυβέρνηση ή εταιρεία είναι μέρος της προφητείας του θηρίου που σε ελέγχει».

Ο Καρλομάγνος δεν υπήρξε ποτέ
Ίσως η πλέον δύσκολη στη στήριξή της θεωρία συνωμοσίας λέει ότι μια μεγάλη περίοδος στις αρχές του Μεσαίωνα –συγκεκριμένα, τα χρόνια από το 614 έως το 911 μ.Χ.– δεν υπήρξε ποτέ. Η θεωρία, γνωστή ως Phantom Time Hypothesis, ανήκει στον Heribert Illig, ο οποίος υποστηρίζει πως μέσω της παραποίησης, της πλαστογράφησης και της μερικούς κατανόησης ιστορικών και φυσικών αποδείξεων οι ιστορικοί οδηγούν την ανθρωπότητα στο συμπέρασμα πως μια συγκεκριμένη χρονολογική περίοδος υπήρξε, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ.

Η θεωρία στηρίζεται εν μέρει στην αλλαγή του ημερολογίου, το 1582 μ.Χ., και στη διαπίστωση ότι το παλιό, Ιουλιανό ημερολόγιο έπρεπε, σύμφωνα με τους αστρονόμους και τους μαθηματικούς του Πάπα Γρηγόριου, να διορθωθεί κατά δέκα ημέρες, ενώ στην πραγματικότητα η απόκλισή του από το Γρηγοριανό ημερολόγιο που υιοθετήθηκε τότε ήταν δεκατρείς ημέρες –πράγμα που οδηγεί στην υπόθεση ότι το Ιουλιανό ημερολόγιο, μέχρι να αλλαχθεί, είχε «μετρήσει» τρεις αιώνες παραπάνω. Παραλλαγές αυτής της θεωρίας υποστηρίζονται από αρκετούς επιστήμονες υπέρμαχους της αναθεώρησης της ιστορίας, όπως ο Anatoly Timofeevich Fomenko. Ο Illig από τη μεριά του πηγαίνει τη θεωρία ένα βήμα παραπέρα, για να υποστηρίξει ότι η ύπαρξη του Καρλομάγνου είναι δημιούργημα των χρονικογράφων του Μεσαίωνα, κατ’ εντολή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Otto III και του Πάπα Συλβέστρου Β’.

Η αλήθεια είναι εκεί έξω, στην περιοχή 51
Ένα από τα προσφιλέστερα θέματα των fan των X-Files, η δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην αεροπορική βάση της Nevada που είναι γνωστή με το κωδικό όνομα περιοχή 51, είναι η πλέον διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας σε ό,τι αφορά τους εξωγήινους και τις επαφές τους με τη Γη. Η μυστικότητα υπό την οποία πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις στην περιοχή, και το γεγονός ότι το Roswell όπου το 1947 συνετρίβη το UFO με τον επιβάτη της παγκοσμίου διάσημης πλέον «αυτοψίας» δεν απέχει πολύ από εδώ, δίνουν τροφή σε θεωρίες αρκετές για να στηρίξουν την ύπαρξη πολλών ακόμη σεναρίων σειρών επιστημονικής φαντασίας.

Μερικές από τις επιχειρήσεις που υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται στην περιοχή 51 περιλαμβάνουν την αποθήκευση, εξέταση και τεχνολογική μελέτη συντριμμιών εξωγήινων αεροσκαφών, περιλαμβανομένων κομματιών του σκάφους του Roswell, την εξέταση των επιβαινόντων σε αυτά –ζωντανών ή όχι– και την κατασκευή αεροσκαφών βασισμένων σε εξωγήινη τεχνολογία, συναντήσεις μιας σκιώδους κυβέρνησης –ναι, σαν αυτή που κινούσε τα νήματα στα X-Files– με εξωγήινους και την ανάπτυξη όπλων «εξωτικής» ενέργειας και μέσων για τον έλεγχο του καιρού.

Η Microsoft περνά μηνύματα μέσω των Wingdings
Σίγουρα θυμάστε ότι ο αριθμός πτήσης της United Airlines που συνετρίβη επάνω στους πύργους, γραμμένος στο Word με γραμματοσειρά Wingdings έδειχνε σε σύμβολα δύο πύργους, ένα αεροπλανάκι, μια νεκροκεφαλή με κόκαλα και το αστέρι του Δαβίδ. Η θεωρία συνωμοσίας είναι, όμως, πολύ παλαιότερη. Αφού ήδη από το λανσάρισμα της δεύτερης έκδοσης των Windows, οι… συνωμοσιολόγοι είχαν ανακαλύψει ότι το ακρωνύμιο της Νέας Υόρκης, NYC, γραμμένο σε Wingdings έβγαζε τη γνωστή νεκροκεφαλή με τα κόκαλα δίπλα στο αστέρι του Δαβίδ δίπλα στη χειρονομία με το σηκωμένο αντίχειρα. Αυτό, βεβαίως, ερμηνεύθηκε ως προτροπή για τη δολοφονία των Εβραίων της Νέας Υόρκης. Η Microsoft από την πλευρά της έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι τα σύμβολα της γραμματοσειράς είναι εντελώς τυχαία, αλλά παρόμοιοι συνδυασμοί «ανακαλύπτονται» διαρκώς ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Οι Ναζί είχαν βάση στη Σελήνη
Οι μυστικιστικές θεωρίες σχετικά με τον Χίτλερ, την τεχνολογία που ανέπτυσσε και τις συναντήσεις του με πλάσματα του «κάτω» και «έξω» κόσμου είναι τόσο πολλές που θα μπορούσαν να γεμίσουν βιβλίο μόνες τους. Μία από αυτές, σύμφωνα με την οποία οι Ναζί είχαν αναπτύξει την τεχνολογία που τους επέτρεπε να κατασκευάζουν αεροσκάφη με την αεροδυναμική και τη μορφή των ιπτάμενων δίσκων, υποστηρίζει ότι είχαν προσγειωθεί στη σελήνη ήδη από το 1942, και μάλιστα ότι διατηρούσαν αεροπορική βάση εκεί. Η οποία βάση είχε θέσει τα θεμέλια για τη γνωριμία του Φύρερ με μισή ντουζίνα εξωγήινους πολιτισμούς, μεταξύ των οποίων και οι υποχθόνιοι Reptilians. Η σύνδεση με την πρώτη θεωρία του παρόντος άρθρου (μπορεί και να μην) είναι καθαρά συμπτωματική.

Το KFC προκαλεί ανικανότητα στους μαύρους
Σύμφωνα με την πιο απίθανη, ίσως, θεωρία συνωμοσίας, η Ku Klux Klan όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά διαχειρίζεται και το franchise της αλυσίδας fast food KFC, πράγμα που της δίνει τη δυνατότητα να εμποτίζει τα παγκοσμίως διάσημα κοτόπουλα με μια ουσία ικανή να προκαλέσει ανικανότητα στους μαύρους άνδρες. Γεγονός, οι κουκούλες είναι πια passé και ο αφανισμός ενός πληθυσμού περνά, όπως και ο έρωτας, από το στομάχι. Η θεωρία ξεκίνησε από την επίσης αναληθή συσχέτιση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Kentucky Fried Chicken, Colonel Sanders, με την Ku Klux Klan, και τον αστικό θρύλο που ήθελε τη διαθήκη του να αφήνει το 10% των ετήσιων εσόδων της αλυσίδας στην οργάνωση.

Η κίνηση στην Αθήνα είναι τεχνητή
Το ακούσαμε από έναν ταξιτζή και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να το συμπεριλάβουμε στη λίστα με τις δέκα αγαπημένες μας θεωρίες συνωμοσίας. Τα… στοιχεία είχαν ονόματα και αριθμούς κυκλοφορίας και, σύμφωνα με τον αποκλειστικό μας συνωμοσιολόγο, πληρώνονταν από την κυβέρνηση για να κόβουν βόλτες ολημερίς σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, δημιουργώντας κίνηση. Ο λόγος για τους… υποψιασμένους είναι προφανής: η κατανάλωση βενζίνης αυξάνεται κατακόρυφα όταν τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα στην κίνηση, πράγμα που συνεπάγεται την κατακόρυφη άνοδο των εσόδων του κράτους, από τη φορολόγηση του μαύρου χρυσού. Όσοι βιαστήκατε να γελάσετε, θυμηθείτε ότι κι εκείνος ο άμοιρος Τζέρυ Φλέτσερ ταξιτζής ήταν.

Τσουνάμι
Θεωρία συνωμοσίας: Το τσουνάμι στον ινδικό ωκεανό προεκλήθη από μυστικά ηλεκτρομαγνητικά όπλα αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (διαδίδεται κυρίως στον αραβικό κόσμο)
 Γεγονός: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να στηρίζει την παραπάνω θεωρία αλλά ούτε και την ύπαρξη μυστικών ηλεκτρομαγνητικών όπλων τέτοιων δυνατοτήτων.

Ινδοευρωπαίοι και Έλληνες
Δεν υπάρχει ινδοευρωπαϊκή οικογένεια λαών. Οι «Ινδοευρωπαίοι» είναι ένας ανθελληνικός μύθος που έχει δημιουργηθεί και προωθείται από Εβραίους. Αν υπήρξαν Ινδοευρωπαίοι αυτοί είναι απόγονοι των Ελλήνων.

Τρίγωνο των Βερμούδων
Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο Tρίγωνο των Βερμούδων έχουν κατασκευάσει τη βάση οι Εξωγήινοι. Εξαιτίας των ακτινοβολιών αυτών κάθε αεροπλάνο ή πλοίο που περνά από εκεί εξαφανίζεται. Η αμερικανική κυβέρνηση ξέρει την αλήθεια, αλλά την κρύβει, γιατί είναι υποχείριό τους.

Κάτοικοι στην Σελήνη
Οι αστροναύτες των αποστολών «Απόλλων» βρήκαν πολλά στοιχεία για έναν υπάρχοντα σεληνιακό πολιτισμό. Η NASA το αποκρύβει κατόπιν συμφωνίας μαζί τους. Οι δημοσιευμένες φωτογραφίες από την επιφάνεια της Σελήνης έχουν επεξεργασθεί κατάλληλα ώστε να μην τον αποκαλύψουν.

Κατάρα των Φαραώ
Οι Φαραώ έχουν παγιδεύσει τους τάφους τους με μία πανάρχαιη κατάρα που είναι ενεργός ακόμα και σήμερα. Όσοι έχουν ανακαλύψει τις Πυραμίδες στην Αίγυπτο έχουν πεθάνει είτε από περίεργες ασθένειες, είτε από ανεξήγητα ατυχήματα.

AIDS
Ο ιός του AIDS κατασκευάστηκε στα εργαστήρια των ΗΠΑ, για να δώσει μια λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού του Τρίτο Κόσμο και να εξαφανίσει ειδικές ομάδες όπως ομοφυλόφιλους και ναρκομανείς.

Υπερ-ανακαλύψεις
Η Αντιβαρύτητα, η Τηλεμεταφορά και η Ψυχρή Σύντηξη είναι πλέον γεγονός. Οι δυτικές κυβερνήσεις αποσιωπούν τις ανακαλύψεις αυτές, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν το μονοπώλιο της ενέργειας.

Hitler
Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε. Φυγαδεύτηκε και έζησε πολλά χρόνια, στη Λατινική Αμερική, κατευθύνοντας από εκεί τις επιχειρήσεις των διαφόρων ναζιστικών οργανώσεων.

Πρωτόκολλα της Σιών
Εβραίοι επιχειρηματίες του Δυτικού Κόσμου κατέστρωσαν ήδη από τέλη του περασμένου αιώνα ένα υπποχθόνιο σχέδιο με σκοπό την κατάκτηση της παγκόσμιας εξουσίας. Το σχέδιο αυτό βρίσκεται καταγεγραμμένο στα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών".

Τα Στρουμφάκια!
Η θεωρία ότι τα αθώα στρουμφάκια προβάλλουν την
κομμουνιστική θεωρία κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό…..                      
Ενώ οι συνοδευτικές θεωρίες συνωμοσίας (ότι
δηλαδή είναι πράγματι φτιαγμένα έτσι από τους
σοβιετικούς για να έχουν τα παιδιά επαφή με τα
κομμουνιστικά ιδεώδη) αντικρούονται ως υπερβολικές,
τα σημάδια ότι, ηθελημένα ή μη, το χωριό των
αγαπημένων ηρώων των παιδικών μας χρόνων είναι στην
πραγματικότητα μια μικρογραφία της ουτοπικής
κομμουνιστικής κοινωνίας είναι αδιάψευστα.

Αρχίζει πρώτα κανείς από το γεγονός ότι το χρήμα
απουσιάζει από το στουμφοχωριό. Οι δουλειές έχουν
μοιραστεί στα μισά περίπου στρουμφάκια που έχουν
στερεοτυπικούς ρόλους μέσα στην στρουμφοκοινωνία: ο
Προκόπης είναι οι εργάτες, ο Κηπευτής (farmer) είναι η
αγροτική τάξη, ο Ζωγράφος και ο Ντορεμί οι
καλλιτέχνες, ο Λιχούδης ο μάγειρας και ο Ράφτης
είναι… ο ράφτης. Όλοι αυτοί κάνουν ο καθένας τη
δουλειά του για όλα τα στρουμφάκια του χωριού χωρίς
να ζητά αντάλλαγμα. Τα άλλα μισά στρουμφάκια είναι
παραδείγματα ελαττωμάτων που η κοινωνία των στρουμφ
βλέπει ως αρνητικά.

Ο Χουζουρης έχει την τεμπελιά του, ο Λιχούδης την
λαιμαργία, ο Μελένιος τη ματαιοδοξία. Τα περισσότερα
επεισόδια με κεντρικούς ήρωες τέτοιους χαρακτήρες
έχουν ηθικό δίδαγμα το πόσο κακό είναι το αντίστοιχο
ελάττωμα για τη στρουμφοκοινωνία. Και φυσικά το
δίδαγμα το εκφράζει πολύ συχνά η συμβουλευτική φωνή
του πάνσοφου Παπαστρούμφ. Ο "κόκκινος πατέρας” όλου
του χωριού που φροντίζει για τη ευημερία αλλά και την
ισότητα στο χωριό, είναι ο μοναδικός αξιωματούχος στο
χωριό και ο μοναδικός που αναγνωρίζεται ως κοινωνικά
ανώτερος από οποιοδήποτε άλλο στρουμφάκι. Συγκεκριμένα
τα κόκκινα ρούχα του έχουν εμπνεύσει και το (σχεδόν
σίγουρα retro-acronym) S.M.U.R.F. = Socialist Men
Under a Red Father. Παρά την οπτική ομοιότητά του όμως
με την επίσης γενειοφόρα φιγούρα του Μάρξ ο ρόλος του
στη στρουμφοκοινωνία είναι ο ίδιος με του Στάλιν.

Η μεγαλύτερη βέβαια απόδειξη για τον παραλληλισμό με
το σοβιετικό καθεστώς είναι ο Σπιρτουλης. Ο
Σπιρτούλης είναι ο Τρότσκι. Λέει ότι είναι βοηθός
(και διάδοχος σε ένα επεισόδιο) του Παπαστρουμφ, αν
και σε ένα άλλο επεισόδιο κάνει ένα από τα
πραξικοπήματα που έχουν γίνει στο στρουμφοχωριό και
γίνεται βασιλιάς απουσία του παπαστρουμφ (τα μισά
στρουμφάκια διοργανώνουν αντίσταση). Και φυσικά το
κλασσικό πέταγμα του Σπιρτούλη απο το χωριό είναι
παραλληλισμός με την εξορία του Τρότσκι.

Και ο Δρακουμέλ; Απλώς ένας κακός μάγος που κυνηγάει
τα στρουμφάκια για να τα φάει; Να τα φάει απο ένα
σημείο και μετά γιατί στα αρχικά επεισόδια θέλει να
πιάσει έξι από αυτά για να τελειώσει το ξόρκι που θα
του επιτρέψει να φτιάξει χρυσάφι. Έτσι κάποιος μπορεί
να δει το Δρακουμέλ σάν ενσάρκωση του καπιταλισμού που
σκοπό έχει να καταστρέψει την ουτοπική κοινωνία των
στρούμφ για το κέρδος. Την Ψιψινέλ μπορούμε να τη δούμε
ώς το προλεταριάτο-τον εξαρτώμενο εργάτη τον
οποίο εκμεταλλεύεται το κεφάλαιο(Δρακουμέλ)
ώστε να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Και βέβαια υπάρχουν συγκεκριμένα επεισόδια που μπορεί
να χρησιμοποιήσει κανείς ως επιχειρήματα. Το
επεισόδιο με τα σοκολατένια νομίσματα είναι το πιο
συχνά αναφερόμενο. Ο Δρακουμελ και η μαμά του
στέλνουν το σατανικό σπόρο στην αυλή του Λιχούδη και
φυτρώνει ένα δέντρο με σοκολατένια νομίσματα τα
οποία δοκιμάζει ο Λιχούδης. Μετά αντί να τα
μοιραστεί με τα άλλα στρουμφάκια (τι πιο φυσιολογικό
στην κομμουνιστική κοινωνία) τα θεωρεί δικά του
(ιδιοκτησία = καπιταλισμός) και τα πουλάει στα άλλα
στρουμφάκια αντί απαραίτητων γι αυτά εργαλεία (τα
βάρη του Προκόπη, την τσάπα του κηπουρού, τα
εργαλεία του Ξεφτέρη). Χωρίς αυτά η στρουμφοκοινωνία
καταρρέει αφού δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Η
κατάσταση σώζεται μετά από παρέμβαση του παπαστρούμφ
που εξηγεί στο λιχούδη ότι για την κατάσταση φταίει
η παράλογη ανάγκη του να συγκεντρώσει πλούτο.

Σε άλλο επεισόδιο η αυτόματη μηχανή παραγωγής
φαγητού του Ξεφτέρι οδηγεί τα στρούμφάκια σε
υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι
φυσικοί πόροι (στρουμφόμουρα). Ακολουθεί πανικός και
την κρίση αποτρέπει ο Παπαστρούμφ μετά από
καταστροφή της μηχανής με ένα πενταετές πλάνο…
εεε.. δηλαδή με μια αποθήκη με φαγητό.

Πραξικόπημα στο χωριό γίνεται 2 φορές. Μία από τον
Σπιρτούλη και μία απο τη Στρουμφίτα που θέλει να
γίνει "Βασίλισσα για μια μέρα”. Και τα δύο
καταλήγουν σε μάχη που όμως σταματά ο Παπαστρούμφ
βάζοντας τέλος σε ιδέες περί βασιλείας.

Η Στρουμφίτα τί ρόλο παίζει;
Είναι πλήρως εξισωμένη στο Στρουμφοχωριό,
άν και είναι το αντίθετο φύλο και προφανώς τα
Στρουμφάκια μοιράζονται και αυτή και αρκούνται με μία
όπως και τους φυσικούς πόρους, φαγητό κτλ.

Επίσης, το παρακάτω γίνεται πιο εμφανές στο Αγγλικό Version.
Όλα τα στρουμφάκια αναφέρονται το ένα στο άλλο κολλάνε απο πίσω το ‘Smurf’
π.χ Papa Smurf, Handy Smurf, Brainy Smurf, Farmer Smurf, Painter Smurf.
κάτι σαν το ‘Comrade Stalin’ δηλαδή.

Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε
πίστη σε θρησκεία ή κάτι άλλο στο Στρουμφοχωριό,
Συνεπώς ούτε Ιερατείο και ναοί, και "Παπάς” Στρούμφ.”
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!