Τετάρτη, 17-ΙΑΝ-2018, 12:04 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Το Βατικανό και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το Βατικανό "δυνητικά ευάλωτο" στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Προστέθηκε για πρώτη φορά στον κατάλογο των 68 κρατών που είναι σε "ανησυχητική κατάσταση".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν "για πρώτη φορά" το Βατικανό σε έναν κατάλογο κρατών τα οποία χαρακτηρίζουν δυνητικά ευάλωτα σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος, όπως αναφέρεται σε μια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία δόθηκε χθες στην δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.
Η Αγία Έδρα εντάχθηκε σε έναν κατάλογο 68 χωρών οι οποίες ανήκουν στην κατηγοριοποίηση "ανησυχητική κατάσταση" -σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Αλβανία, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία και η Υεμένη, σύμφωνα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο.

Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι ένα βαθμό κάτω από τον κατάλογο 66 κρατών όπου η κατάσταση όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος είναι μια "πρωταρχική ανησυχία" και συμπεριλαμβάνει το Αφγανιστάν, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Γαλλία αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του ότι το Βατικανό θέσπισε πέρυσι για πρώτη φορά κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος αλλά η αποτελεσματικότητά τους μένει να αξιολογηθεί.

Ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ' δημιούργησε την 30ή Δεκεμβρίου 2010 μια ειδικευμένη αρχή με στόχο το Βατικανό να ενταχθεί στις χώρες οι οποίοι τηρούν τους διεθνείς κανόνες της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!