Τρίτη, 12-ΔΕΚ-2017, 10:52 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Το δάχτυλο του Γέτι

Σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι βουδιστών στα Ιμαλάια υπάρχει μια τοιχογραφία με την εικόνα του μυθικού πλάσματος Γέτι.Η τοιχογραφία δεν ήταν το μόνο σημάδι πίστης στην ύπαρξη του Γέτι σε αυτό το μοναστήρι.

Για δεκαετίες οι μοναχοί κρατούσαν ένα αποστεωμένο χέρι, σε μέγεθος ανθρώπινου, με μακριά, χοντρά δάχτυλα και γαμψά νύχια, για το οποίο πίστευαν ότι τους προστατεύει από την κακή τύχη.

Επί καιρό μάλιστα, το χέρι βρισκόταν σε μια προθήκη, σε κοινή θέα στο μοναστήρι.

Ένα από τα δάχτυλα του χεριού κατέληξε στο Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργικής και αρχειοθετήθηκε ως «Δάχτυλο Γέτι από το χέρι του Pangboche», από το τοπωνύμιο του μοναστηριού.

Το δάχτυλο του Γέτι βρέθηκε στη Βρετανία, μετά από ένα ταξίδι εξερεύνησης στα Ιμαλάια το 1958, του Αμερικανο-ιρλανδού Peter Byrne.

Επισκεπτόμενος το μοναστήρι, άκουσε τις ιστορίες για το μυθικό πλάσμα και όταν είδε το χέρι ζήτησε από τους μοναχούς να πάρει ένα δάχτυλο για να μελετηθεί από τους επιστήμονες.

Οι μοναχοί αρνήθηκαν γιατί πίστευαν ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε κακοτυχία στο μοναστήρι.

Επιστρέφοντας μετά από μερικά χρόνια, ο Byrne κατάφερε να αποσπάσει ένα δάχτυλο, με αντάλλαγμα 100 λίρες.

Το δάχτυλο Γέτι μετά από μια περιπλάνηση στα εργαστήρια επιστημόνων και στις αποθήκες μουσείων στη Βρετανία, βρήκε τη θέση του στο Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργικής, όπου και εκτίθεται.

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 2
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 1
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!