Τετάρτη, 17-ΙΑΝ-2018, 11:53 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Τοτέμ

Τότε που δεν υπήρχε τίποτε, ούτε ακόμη και ο χρόνος, απλώνονταν μόνο σκοτάδι.
Ήταν έτσι επειδή το Μεγάλο Προγονικό Πνεύμα κοιμόταν και Ονειρεύονταν.
Όταν Αυτό ξύπνησε, ήρθε ο Ονειρόχρονος. Γιατί τότε από το Όνειρο του φτιάχτηκε ο Κόσμος.

Η λέξη Τοτέμ προέρχεται από Ινδιάνικες φυλές του Καναδά
και περιγράφει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο, ή φυτό,
για το οποίο πιστεύουν ότι έχει ιερές ιδιότητες
κι έτσι το εκτιμούν ως προστάτη της πατριάς, της φυλής, και, γενικότερα ως γενάρχη.
Κάθε φυλή έχει και το δικό της τοτέμ κι απαγορεύεται κανείς να το πειράξει ή να το θίξει ακόμη και να αναφέρει τ' όνομά του.
Όλα τα έθιμα, που έχουν σχέση με το τοτέμ και αυτή η ίδια η πίστη στα τοτέμ, με μία λέξη ονομάζονται τοτεμισμός.
Κατά τους Σαμανούς, κάθε άνθρωπος έχει ένα πνεύμα-προστάτη και οδηγητή το οποίο παρουσιάζεται με μορφή κάποιου ζώου.
Κάθε ζώο έχει κάποια χαρακτηριστικά και ταλέντα, τα οποία σχετίζονται με την φύση του προστάτη-οδηγητή.

Προερχόμενος από τη ρίζα - oode Γλώσσα Ojibwe.
έχει πολλά διαφορετικά σχέδια (αρκούδες, πουλιά, βάτραχοι, άνθρωποι, σαύρες).

Προσβολή του Τοτέμ ήταν η αιμομιξία, οι γενετήσιες δηλαδή σχέσεις με στενούς συγγενείς ή πρόσωπα που βρίσκονται σε στενή σχέση από παιδική ηλικία (γενικότερα με άτομα του ίδιου Τοτέμ).
Ο παραβάτης-προσβολέας του τοτέμ σε κάποιες φυλές υφίστανται την εκδίκηση ολόκληρης της οικογένειας του.
Αργότερα που επικράτησε η πίστη σε θεϊκές δυνάμεις θεωρούνταν ότι η παράβαση του Τοτέμ προκαλούσε την θεία αγανάκτηση προς όλη την κοινότητα.

Η γέννηση ενός παιδιού, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους,
δεν εξαρτάται από τους γονείς αλλά από την επιθυμία του Πνεύματος του παιδιού να γεννηθεί.
Επομένως όσο έντονη και αν είναι η σεξουαλική τους ζωή,
δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί αν το Πνεύμα κάποιου παιδιού δεν τους επιλέξει ως γονείς.
Η επιλογή αυτή γνωστοποιείται στον υποψήφιο πατέρα από το Παιδικό Πνεύμα σε ανύποπτο χρόνο μέσω οραματικής διαδικασίας,
η οποία μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε και τότε αυτός γνωρίζει όχι μόνο ότι θα αποκτήσει παιδί, αλλά και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του.
Η πατρότητα επομένως καθορίζεται από το «Όνειρο» του παιδιού.
Αυτό σημαίνει όμως πως το μελλοντικό του παιδί δεν είναι απαραίτητο να είναι και φυσικό του.
Μπορεί να γεννηθεί σε άλλη οικογένεια, όμως και ο ίδιος και οι φυσικοί του γονείς θα γνωρίζουν ποιος είναι ο πατέρας του.
Έτσι μπορεί να έχει, φυσικά παιδιά που να είναι «δικά του», μη φυσικά παιδιά -αλλά της συντρόφου του- που όμως να είναι «δικά του» και βέβαια φυσικά παιδιά που δεν είναι «δικά του».
Όταν πρόκειται να δεχθούν κάποιο μήνυμα, αισθάνονται μικρούς μυϊκούς σπασμούς σε κάποια σημεία του σώματος οι οποίοι λειτουργούν ως ενδεικτικά σήματα.
Τότε αποσύρονται νοητικά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια είναι σε θέση να πουν αν η γυναίκα τους έχει γεννήσει, αν κάποιος συγγενής χρειάζεται την βοήθεια τους, ή αν κάποιο μέλος της Φυλής πεθαίνει.
Ακόμη, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να γνωρίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών, σε ποια περιοχή αυτά φύονται, αλλά και τις ακριβείς αναλογίες, τον τρόπο επεξεργασίας και τις δοσολογίες που πρέπει να χρησιμοποιήσουν σε κάθε περίπτωση.

Χνάρια των Προγόνων θεωρούνται οι διαδρομές που ακολούθησαν οι Τοτεμικοί Πρόγονοι όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην Γη.
Αλλά κάτω από αυτή την απλοϊκή διατύπωση κρύβεται ένα ολόκληρο σύστημα Σοφίας και Γνώσης.
Αυτής της σοφής γνώσης που βοήθησε τις Φυλές να επιβιώσουν για χιλιάδες χρόνια σε Αρμονία με τους εαυτούς, τους συντρόφους και το περιβάλλον τους.
Και ας μη ξεχνάμε πως την Γνώση αυτή την απέκτησαν με την ικανότητα της πρόσβασης στον Ονειρόχρονο.
Οι Τοτεμικοί Πρόγονοι Περιπλανήθηκαν στην Γη, αφήνοντας τα Χνάρια των Τραγουδιών τους στον Τόπο, δημιουργώντας ο καθένας τους δικούς του "απογόνους"
Έτσι αν ένας «Τοτεμικός Πρόγονος» ιδωθεί σαν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο συγκεκριμένης Γεωμετρικής Δομής και Ιδιοτήτων, το «Τραγούδι» του δεν είναι παρά η Ιδιοσυχνότητα του, τα Χνάρια του πάνω στη Γη οι ενεργειακές του ροές και οι «απόγονοι» του όλα τα επιμέρους ενεργειακά πεδία που συνηχούν μαζί του.

Οι άποικοι, αφάνισαν ζωές, εξαφάνισαν Φυλές, διέλυσαν οικογένειες.
Όμως ακόμη και αν δώσουμε το ελαφρυντικό του ακαταλόγιστου στους πρώτους αποίκους, όντας κατάδικοι και στρατιώτες, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ισοποινίτες εγκληματιών πολέμου τους υπεύθυνους που μέχρι τα τέλη σχεδόν του εικοστού αιώνα διεξήγαγαν, ένα ολέθριο για τις Φυλές, παιδομάζωμα.
Και το ερώτημα που γεννάται είναι εύλογο.
Ποια ήταν εκείνη η Μυστική Γνώση που κατείχαν οι Αυτόχθονες Φυλές και που έπρεπε πάση θυσία να εξαφανιστεί μαζί τους, από προσώπου Γης;

Ένας μόνος πολεμιστής στέκεται στο φόβο αυτού που το μέλλον φέρνει, δεν θα ακούσει ποτέ τα τύμπανα ήττας ή τα τραγούδια που οι αδελφοί του τραγουδούν.
Τα πολλά έθνη μας στάθηκαν μια φορά ψηλά και κυμασμένα από την ακτή στην ακτή αλλά οι περισσότεροι πηγαίνουν και λίγοι παραμένουν και οι βούβαλοι δεν περιπλανώνται πλέον. Μοιραστήκαμε τα τρόφιμα μας και το έδαφός μας και δώσαμε με τις ανοικτές καρδιές, Θελήσαμε την ειρήνη και την αγάπη και την ελπίδα, αλλά όλοι ξεσκίστηκαν. Όλο αυτό λήφθηκε επειδή δεν ξέραμε τι το λευκό άτομο τι είχε στο μυαλό του. Σκότωσαν τους ανθρώπους μας και βίασαν τα εδάφη μας και οι βούβαλοι δεν περιπλανώνται πλέον. Αλλά εκείνοι που παραμένουν ακόμα κρατούν τα κεφάλια επάνω υψηλά, και τα πνεύματα, οι υπερήλικες νιώθουν σαν δεν πέθαναν ποτέ. Τα όνειρά μας θα ζήσουν επάνω για πάντα και τα έθνη μας θα είναι αναγεννημένα, το κόκκαλο μας και οι χάντρες και τα φτερά όλες θα φορεθούν υπερήφανα. Εάν ακούσετε κοντά θα ακούσετε τα τύμπανα και τα τραγούδια επάνω στους ανέμους, και μέσα η απόσταση που θα δείτε….οι βούβαλοι περιπλανώνται πάλι.

Η συνάντηση του τοτέμ θα γίνει με τελετουργικό και ταπεινότητα εφ'όσον υπάρχουν οι συνθήκες.
Αν όχι, θα το προσεγγίσετε μέσω ονείρου.
Όταν ευθυγραμμίσει τη συνείδησή σας με εκείνη ενός ζώου, το ζώο θα σας μιλήσει σε μια ιδιαίτερο τρόπο, με τον τρόπο της εξουσίας. Αυτός ο τρόπος ενέργειας θεωρείται να είναι πολύ ισχυρός.
Το ζώο τοτέμ γίνεται τότε δικό σας σύμμαχος πνευματικής και ασφάλειας σας καθοδηγεί μέσα από μελέτες της ζωής και δοκιμασίες.


Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 340
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!